Drgania przy ruszaniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich,
Przy ruszaniu słyszę takie głośne drgania, muszę ruszać na półsprzęgle, inaczej głośno "chrobocze" czy jak to nazwać. Miałem już wymieniane sprzęgło, ale w zasadzie to akurat jest cały czas, wcześniej myślałem, że to właśnie sprzęgło. Wiecie, co to jest?
Pozdrawiam
Raff

tak jakby rzucało silnikiem??

hmm moze poduszka silnika juz mowi dosyc i zaczyna drgac caly uklad napedowy, lub przy ruszaniu jeden gar ci niepali ( chyba mniej prawdopodobne )

albo poduchy silnika albo jesli chodzi o sprzeglo to moze to byc zbyt slabo wyregulowany docisk - u mnie tak jest a kumpel mechanior mi zwrocil na to uwage ze mi szarpie przez docisk. tez wlasnie jak ruszam na polsprzegle az sie rozpedzi i potem dopiero puszcze to nic.

szarpie jak ruszam powoooli wyjezdzajac np z dziur- wtedy jakby cos sie "rozkrecalo" i nie bylo idealnie okragle i mam wrazenie jakby szprzeglo mi zaraz mialo wyleciec efekt jest jak tylko troche odsprzegle...

No właśnie, dokładnie tak. raz wujeżdzałem z jakijś dziury i wolno na 1 biegu gaz nacisnąłem, bez sprzęgła, to myślałem że mi silnik wyskoczy. Co to jest cholera?
Pozdrawiam
Raff