Witam i pozdrawiam

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam i pozdrawiam forum.
Jestem posiadaczem wynalazku zwanym Espero 1.5 16V i jest w miarę OK.Większość awari sam naprawiam - jeśli nie pada .
Mam proste pytanie jak ustawić zapłon przy pomocy lampy stroboskopowej ?, niebardzo moge znależć cech na kole pasowym .
Przeszukałem forum ale nieznalazłem nic konkretnego.

Pozdrawiam .

Co do witania się i pzdrawiania jest inny wątek wystarczyło się rozejrzeć chwilke na forum...
Aczkolwiek jak już stało się tak jak się stało to ze swej strony witam A w zapytaniu nie pomogę

[ wiadomość edytowana przez: YeLonkoskY dnia 2006-10-04 20:08:48 ]

Cytat:
2006-10-04 19:56:17, sharki pisze:
Większość awari sam naprawiam - jeśli nie pada . Mam proste pytanie jak ustawić zapłon przy pomocy lampy stroboskopowej ?,

Bez przesady, bo to obciachowo wśród sąsiadów wygląda. Jakbyś w starym kaszlu grzebał, a tam zapłon się tak ustawiało.

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2006-10-04 20:15:49 ]

ustawienie zapłonu jest proste jak kilo gwoździ (oczywiście jeśli ma się lampę) nie powinno kosztować więcej niż 20 zł.
jeśli się upierasz - wkładasz zworkę w złącze diagnostyczne, luzujesz dwie śruby aparatu zapłonowego, podłączasz lampę pod przewód wn, zapalasz auto, świecisz od góry na dolne koła pasowe - jak poszukasz to znajdziesz znaki, kręcisz aparatem dopóki znaki się nie pokryją, dokręcasz śruby, odpinasz lampę, wyciągasz zworkę, fertig.

[ wiadomość edytowana przez: Robert_S dnia 2006-10-04 20:21:54 ]