Lusterko wewnetrzne - jak zdjac?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam uszkodzony element lusterka wewnetrzenego, ten przyklejony do szyby z " bolcem" na ktory jest nakladane lusterko rusza sie prawie bez oporu w gore i w dol. Nie musze mowic co sie dzieje jak jade po wybojach..lusterko poprostu lata jak chce. Moje pytanie: jak moge bezproblemowo odkleic stary element i wymienic na nowy.

nie wiem dokładnie co masz na myśli, ale ruchome elementy lusterka są zaciskane śrubami imbusowymi. Spróbuj dokręcić

Lusterko wewnętrzne jest przykręcane na małe imbusowe śruby, jak to pisał mój przedmówca. Jedna jest do regulacji ramienia lusterka, a druga do zaciśnięcia podstawy ramienia na elemencie przyklejonym do szyby. Przyjrzyj się dokładnie na bank znajdziesz obie śrubeczki.

Cytat:
2006-09-26 22:40:01, papciak pisze:
Moje pytanie: jak moge bezproblemowo odkleic stary element i wymienic na nowy.

Myślałem, że jakiś bardziej zmyślny jesteś... Śrubeczki są malutkie i głęboko schowane, ale nie na tyle, żeby ich nie zauważyć.

Cytat:
2006-09-27 08:15:47, AndQ pisze:
Lusterko wewnętrzne jest przykręcane na małe imbusowe śruby, jak to pisał mój przedmówca. Jedna jest do regulacji ramienia lusterka, a druga do zaciśnięcia podstawy ramienia na elemencie przyklejonym do szyby. Przyjrzyj się dokładnie na bank znajdziesz obie śrubeczki.

a kluczyk ampulowy(imbusowy)do tych śrubek to ,,3''.
Pozdrawiam

dzieki magicy juz wszytsko OK a ja glupi nie widzialem srubeczki dzieki!!