| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
luke26dg BMW Member DG | 2005-07-04 15:56:55
to nie wszyscy tylko dziewczyny!!! przyjrzyj się dobrze tym co się oglądają!!!jeździsz BMW 530d a to kawał bryki!!! no a turbo chodzi specyficznie,zresztą sam ostatnio widziałem czarną 530d no i gościowi wyprostowała się pewnie prawa noga,bo właśnie przyspieszył i było słychać ten charakterystyczny dźwięk turbo |
hz10 BMW Member starachowice | 2005-07-04 22:22:19 turbiny nie może być słychać jeżeli wszystko jest ok a u ciebie podejrzewam nieszczelność w układzie turbo kolektor ssący mósisz dokładnie sprawdzić wszystkie połączenia opaski itp |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2005-07-05 10:08:29
Hz że jak? Gwizdu Turbiny nie może być słychac? Jak byłem u mechanika by sprawdził m.in. turbine to powiedział, że wszystko jest ok, a gwiżdże aż miło... W każdej ciężarówce jest to samo... PS: A może chodzi nam o coś innego? |
betka528 BMW Friend białystok | 2005-07-05 17:59:18 Miałem parę TDI-ków i turbinę słychać jak się załącza itd.... . No ale beż przesady...........
|
hz10 BMW Member starachowice | 2005-07-05 22:00:24 kurcze jakiś szmer ma być słychać ale nie gwizd ani świst jeżeli coś takiego słychać to jest początek końca tej turbiny zresztą jeździłem długo tds i nie było nic słychać aczkolwiek w grupie vw jest przyjęte że najpierw słychać że turbo sie rozpędza a potem widać jak auto rusza |
broks BMW Member BMW 525 TDS kobierzyce | 2005-07-06 00:52:41 W TDS-ach turbina pracuje od początku i nic nie słychać!Chyba że ktoś ma muzyczne ucho!to może coś tam usłyszy! |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2005-07-06 10:56:45
to ja już nie wiem, u mnie gwizd słychać, oczywiście nie jest natarczywy czy głośny ale słyszalny, szczególnie na niższych obrotach jak mu więcej gazu się wciśnie, a słychać bo wewnątrz jest wtedy oczywiście cicho, nie mam audio jeszcze w aucie i podejrzewam, że jak bym sobie muze włączył, ale na normalnej głośności, tak żebym mógł rozmawiać z kimś to turbiny bym wtedy nie słyszał więc ja o takiej głośności piszę, wiem, że żadnych wycieków z turbiny nie mam...pzdr |
zdunekm BMW Friend było e-36 jest e-39 z daleka | 2006-09-27 22:26:07 a wlasnie jak poznac niedzialajace poprawnie TURBO ?? nie bedzie swistu, czy bedzie spadek mocy ?? |
furi_dp BMW Friend BMW 530D Warszawa | 2006-10-03 01:56:32 mój jak jedzie przy temperaturze na zewnątrz powyzej ok 25 stopni, to też wyje nazywam go wtedy jumbo jetem lub odkurzaczem. gdy jest chłodniej tego efektu nie ma.
fachowcem nie jestem ale moim zdaniem to się dzieje gdy się włączy wiatrak. prawdopodobnie visco (chociaż jest nowe) to dosyc potężny silnik i musi mieć dobre chłodzenie. też się bałem czy to nie jest jakaś usterka ale mój mechanik mnie uspokoił - powiedział, że tak ma być. no to jak ma być to jest. i nic się nie dzieje ![]() |