Ciekawe zdjęcia z dzisiejszej giełdy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poniżej zamieszczam kilka wybranych ofert, które widziałem będąc dziś na spacerze na giełdzie samochodowej w Mysłowicach, jest to Daewoo Nexia GTX 1996 r. 1,5 16V cena 6.900 zł., Chevrolet Camaro z 1994 r. za 18.900 zł oraz Lancia Kappa Coupe 2,4 rok prod. 1997 cena 13.300 zł (full wypas - bryka dla ministrów z rządu Millera)

A oto te ciekawostki

Daewoo Nexia GTX 1996 r. 1,5 16V cena 6.900 zł. inst gaz. 97 tys. km (nie wierzę w taki przebieg) ABS, Klima, Air Bag, Sprzedawca usunął starę komserwację wypicował, wybłyszczył dał nową konserwację (ala samochód "z pod igły"). Pytanko do posiadaczy Espero z silnikiem 1,5 16V czy widzicie różnicę z waszym silnikiem i rozwiązaniami w Nexi (bo ja się nie znam bo mam silnik 2,0)

Co do Chevrolet Camaro z 1994 r. za 18.900 zł, to zainteresowanie było duże (160 koni) auto zadbane, ale cena pewnie z powodów jak wyżej...

A oto Lancia Kappa Coupe 2,4 rok prod. 1997 cena 13.300 zł zadbana piękna wewnątrz (skóra) na kartce sprzedającego napisano, że to egzemplarz kolekcjonerski, bo tylko 3600 sztuk wyprodukowano. Z wyposażenia ma wszystko co w latach 90-tych wymyślono - choć nie wiadomo czy wszystko działa, bo to przecież włoszczyzna...

Na koniec dwa Passaty jeden z roku 2003/2004 1,9 TDi 130 km cena 45.000 zł i drugi z roku 1999 silnik 2,8 (178 km !!!) cena 34.000 zł.

[ wiadomość edytowana przez: MarEsp20 dnia 2006-10-24 21:35:31 ]

Ale o co chodzi

PS. Zacznij pisać po polsku.

Cytat:
2006-10-22 17:57:50, Adam4302 pisze:
Ale o co chodzi PS. Zacznij pisać po polsku.

Adam skup się !! Kucnij, zaciśnij pośladki i pięści i SKUP SIĘ !!!

Co tu tłumaczyć byłem dzisiaj na giełdzie zrobiłem kilkadziesiąt fotek z czego wybrałem 3 najciekawsze i wkleiłem je na forum OFF-TOPIC.

JAK MACIE CIEKAWE FOTKI Z GIEŁDY TO TEŻ MOŻECIE WKLEIĆ. Co do prezentowanych egzemplarzy to zrobiłem również fotki kartkom z ich opisem przez sprzedającego mogę te fotki też zamieścić jak ktoś chce ...

A jak nie rozumiersz po polsku mojej sygnaturki - pod tekstem, to jak nie oglądałeś filmu"Psy" w reż. Władysława Pasikowskiego, to żebym pisał po kolejarsku w języku PKP, to i tak nie zrozumiesz

[ wiadomość edytowana przez: MarEsp20 dnia 2006-10-22 18:47:48 ]

Dalej powiem, pisz po polsku, bo robisz byki aż miło.
Cytat:
Subaru Inpreza

Cytat:
Chavrolet Camaro

A to przebiło wszystko (dobrze że juz poprawiłeś)
Cytat:
istna bryka dla ministrów z żądu Millera

Po co wklejać fotki, skoro te same samochody sa wystawione na allegro czy innych gratkach.

No i obejżyj jeszcze raz ten film, i popraw sygnaturkę, bo ani jedno z tych zdan nie padło w takim brzmieniu.
EDIT: jak szybko poprawiona sygnaturka

[ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2006-10-22 19:26:03 ]

Cytat:
2006-10-22 19:23:39, Adam4302 pisze:
Dalej powiem, pisz po polsku, bo robisz byki aż miło. Po co wklejać fotki, skoro te same samochody sa wystawione na allegro czy innych gratkach. No i obejżyj jeszcze raz ten film, i popraw sygnaturkę, bo ani jedno z tych zdan nie padło w takim brzmieniu.

Nie podoba ci się to sobie poczytaj wierszyki Marzenki w tym rozdziale albo szukaj na Allegro fotek PRZYMUSU CZYTANIA I OGLĄDANIA NIE MA. Chciałem te fotki zamieścić i zamieściłem a ty "czep się lepiej swojej baby"

A modowie mogą wywalić tą niepotrzebną polemikę Adama ze mną, bo to tylko psuje temat. Może to chwyci i może ludzie będą wklejać fotki ze spaceru po giełdzie samochodowej a jak nie to temat "umrze śmiercią naturalną" i nic złego się nie stanie

[ wiadomość edytowana przez: MarEsp20 dnia 2006-10-23 05:19:03 ]

1.Temat umrze śmiercią naturalną (no chyba że nie )
2.Adam się czepia bo jest czepialski...taką ma mendowatą naturę
3. W materii byków macie po równo ...obydwu się Wam słownik ortograficzny i poprawnej polszczyzny w prezencie należy
4. Z mojej strony i w temacie wątka ...jedyne co bym sobie życzył to żebyś zedytował swój post nr 1 i PORZĄDNIE wkleił te foty bo bajzel jest koszmarny - zrób to jakoś
normalnie i jeśli wklejasz full format to zmniejsz do max 800x600 ...plisssssssss

Pozdrawiam z Katowic

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2006-10-22 20:14:11 ]

MarEsp20 najzwyczajniej przedstawia nam wybrane streszczenia z ostatniej giełdy samochodowej. Przy okazji demonstruje swoje zainteresowanie motoryzacją oraz to , że wciąga w branżę motoryzacyjną swojego syna.
Wszystko dla mnie jest jasne. Ja również lubię czasami pojechac na Słomczyn po to aby sie najnormalniej pokręcić tu i tam i zabierałem ze sobą syna. Dzięki temu motoryzacja go tak samo interesuje a ma obecnie 16 lat.

Cytat:
2006-10-22 20:42:39, DENWER pisze:
MarEsp20 najzwyczajniej przedstawia nam wybrane streszczenia z ostatniej giełdy samochodowej. Przy okazji demonstruje swoje zainteresowanie motoryzacją oraz to , że wciąga w branżę motoryzacyjną swojego syna. Wszystko dla mnie jest jasne. Ja również lubię czasami pojechac na Słomczyn po to aby sie najnormalniej pokręcić tu i tam i zabierałem ze sobą syna. Dzięki temu motoryzacja go tak samo interesuje a ma obecnie 16 lat.

Denwer-ku wszystko wszystkim jednak takie WULGARNE (czytaj odnoszenie się do innych Klubowiczów) demonstrowanie swojego zainteresowania motoryzacją nie jest zapewne a raczej NAPEWNo mile widzane i sympatyczne.
Tak więc MarEsp20 więcej TAKTU, wyhamuj emocje bo to na niestrawność niewłaściwie działa, a jeżeli kiedykolwiek wdrożysz się w karty klubowe będziesz wiedział co gdzie gra.
Pozdrawiam

Droga Kiniusiu człowiek w pierwszym poście przedstawił co przedstawił. Na postawie tego napisałem swój post. Zgadzam się z Toba, że póżniej użył słow wulgarnych, ale to świadczy tylko o nim i ja jego nie bedę za to oceniał bo nie jestem psyhologiem.
Myślę, że zbyt dużo u nas jest tematów w temacie typu OT i dlatego mamy to co mamy.

Cytat:
2006-10-22 20:42:39, DENWER pisze:
MarEsp20 najzwyczajniej przedstawia nam wybrane streszczenia z ostatniej giełdy samochodowej. Przy okazji demonstruje swoje zainteresowanie motoryzacją oraz to , że wciąga w branżę motoryzacyjną swojego syna. Wszystko dla mnie jest jasne. Ja również lubię czasami pojechac na Słomczyn po to aby sie najnormalniej pokręcić tu i tam i zabierałem ze sobą syna. Dzięki temu motoryzacja go tak samo interesuje a ma obecnie 16 lat.

Kiniusie przepraszam, że na Adama nakrzyczałem ale mnie wkurzył (szybko skróty wulgaryzmów usunąłem), do klubu nie aspiruję choć od 2003 r. wiernie czytałem i dalej czytam i będę systematycznie wasze forum czytał choć czynnie raczej nie będę się udzielał bo od razu natrafię na czepialskiego Adama lub Piotr_ka, którzy skutecznie zniechęcają do zabierania głosu na tym forum (PATRZ PRZYKŁAD PEPTONA), wiem kto tu jest czepialski i co tu jest grane

Denwer czuje blusa

Ja ze spacerów na giełdzie po powrocie do domu oglądam na spokojnie fotki na kompie robione w dużej rozdzielczości i jeszcze raz analizuje co jest grane...

Myślę że takich zapaleńców jak ja i Denwer jest więcej

Ale jak temat umrze z braku zainteresowania to się nic nie stanie...

[ wiadomość edytowana przez: MarEsp20 dnia 2006-10-24 04:39:59 ]

Kolejny zapaleniec melduje się

Witamy szandrzej-a witamy.

Dziękuje, dziękuje

Także zaliczam się do zapaleńców już nie tylko samochodowych, ale także motocyklowych.

[ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2006-10-23 00:22:59 ]

Nigdy w to nie wątpiłem.

Cytat:
2006-10-22 23:48:21, Kiniusia pisze:
Także zaliczam się do zapaleńców już nie tylko samochodowych, ale także motocyklowych.

też sie melduje, choc ostatnio zjawiam sie tu zadko, ale chetnie wiele z Waszych opini czerpie informacje...
A temat ciekawy w sumie ale raczej pewnie na jakies oglne forum bo moze ktos znajdzie swój przyszył pojazd
Pozdrawiam wszyskich furo-mowiczów

Dorzucam jeszcze zdjęcie silnika 2,0i Opla Vectry z 1995 r., aby sobie porównać z naszymi silnikami 2,0 i 1,8 - jakie są różnice w wyglądzie zewnętrznym silników, bo co do różnic we wnętrzu tych silników i ich osiągów - to już na tym forum pisano.

Zauważcie że ABS jest od Boscha oraz inny jest aparat zapłonowy termostat nie jest wygięty do góry i zbiornik płynu wspomagania układu kierowniczego jest w innym miejscu Także czujnik temperatury powietrza nie jest przy kolektorze ssącym jak w Espero tylko gdzieś na obudowie filtra powietrza.

ZABAWA : CZY KTOŚ WIDZI JESZCZE INNE RÓŻNICE W WYGLĄDZIE TYCH SILNIKÓW (Espero -Vectra) - JEST ICH CHYBA JESZCZE ZE CZTERY - ZGADNIJ JAKIE ?

[ wiadomość edytowana przez: MarEsp20 dnia 2006-10-23 06:18:07 ]

Cytat:
2006-10-22 23:48:21, Kiniusia pisze:
Także zaliczam się do zapaleńców już nie tylko samochodowych, ale także motocyklowych. [ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2006-10-23 00:22:59 ]

Jak sobie te zdjęcia obejrzałem,to od razu jedna myśl mi wpadła do głowy-KINIA TERMINATOR

a wyobras sobie ja na tym motorze w czarnej koszulce z ptasiem z przodu no masakra poprostu ja bym ustompił na drodze

Cytat:
2006-10-23 06:08:22, MarEsp20 pisze:
Dorzucam jeszcze zdjęcie silnika 2,0i Opla Vectry z 1995 r., aby sobie porównać z naszymi silnikami 2,0 i 1,8 - jakie są różnice w wyglądzie zewnętrznym silników, bo co do różnic we wnętrzu tych silników i ich osiągów - to już na tym forum pisano. Zauważcie że ABS jest od Boscha oraz inny jest aparat zapłonowy termostat nie jest wygięty do góry i zbiornik płynu wspomagania układu kierowniczego jest w innym miejscu Także czujnik temperatury powietrza nie jest przy kolektorze ssącym jak w Espero tylko gdzieś na obudowie filtra powietrza. ZABAWA : CZY KTOŚ WIDZI JESZCZE INNE RÓŻNICE W WYGLĄDZIE TYCH SILNIKÓW (Espero -Vectra) - JEST ICH CHYBA JESZCZE ZE CZTERY - ZGADNIJ JAKIE ? [ wiadomość edytowana przez: MarEsp20 dnia 2006-10-23 06:18:07 ]

To o czym piszesz to są drobiazgi, które nie utrudniają swapa. Problemem zato jest inna prawa łapa silnika z poduszką (zupełnie inaczej rozwiązana), i umiejscowienie alternatora i jego mocowań, które w zasadzie uniemożliwia prawidłowe założenie. Poprostu altek nie mieści sie w karoserii. Trzeba kombinować z częściami oryginalnymi z espero 1.8/2.0. O pompie wspomagania juz nie wspominam.