Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Robson75 LOB NET MEMBER OMEGA B 2,5 V6 sedan Warszawa | 2006-09-28 12:01:35 Hej,
Troszkę orientowałem się w tym temacie...zaproponowano mi SEO Delphin, obsluguje ryglowanie, domykanie szyb itd ![]() |
![]() katan zajebista MV6 :) Raszyn | 2006-09-28 12:14:08
Tu masz manual do alarmu Exus V3100, z opisu wynika ze jest niezly, polecali go tez jakis czas temu w TVN turbo wiec nie jest to krzak. Wlasnie sie nad nim zastanawiam do swojej omegi. Zdro! |
damianw Szczecin | 2006-09-28 16:01:28 Witajcie,
ja też szukałem alarmu do swojej omy i znajomy polecił mi firmę i tam właśnie założyłem alarm firmy Ampio. Jest to firma polska z Polic pod Szczecinem (chodzi o firmę produkującą alarm). Strona producenta to www.ampio.pl . Ma opcje domykania szyb i dachu. Dużo dodatków. Ja np. domontowałem sobie czujnik zbicia szyb i czujnik objętościowy (chodzi o to że jak ktoś puknie w auto alarm daje trzy krótkie sygnały). W standardzie jest możliwość podłączenia bodajże 4 pilotów (w tej wersji alarmu co ja mam), lecz są tylko dwa w zestawie, ale za to bardzo piękne (na stronie w dziale piloty wersja chrom). A i jeszcze jedna nowość od producenta. Wypuścił piloty scyzoryki ![]() Pozdrawiam Damian |
![]() johnybig DEADSOUL Omega B MV6 Poznań | 2006-09-28 18:53:01 założyłęm sobie exusa v3100, ma pilot lcd, radiopowiadomienie, odpalanie omy z piltoa itp. ale odradzam zdecydowanie, byle python rdm max jest od tego 100x lepszy, ten exus nie daje się programować! ma kilka strasznie drażniących funkji których nie można wyłączyć, żenada a to ich top'owy model |
![]() katan zajebista MV6 :) Raszyn | 2006-09-29 09:38:05
To ktos sobie dokupi brakujace dwa i odjedzie Twoim autem? ![]() Zdro! |
![]() Feather Omega B Głogów | 2006-09-29 16:01:12 Jeszcze raz:
Podajcie mi kontretne przykłady centralek(zestawów) alarmów posiadających następujące funkcje: Ryglowanie zamków- czyli dwa programowalne impulsy do centralnego zamka-mam 2001 rok w starszych wersjach trzeba wystarczało wystawić jeden długi impuls, który jednocześnie domykał szyby, ale u mnie muszą być dwa. obsługa chipów identyfikacji kierowcy (małe karty noszone przy sobie- NIE Z KLUCZYKAMI) Co za tym idzie imobilaizer Dodatkowy kanał do sterowania otwieraniem bagażnika(dodatkowy kanał. Możliwość kupienia z pilotami scyzorykami- w innym przypadku to nie ma sensu nosić ze sobą dodatkowy pilot tylko dla otwierania bagażnika- otwieranie-zamykanie centralnego jest w kluczyku, a sąprzecież bezpilotówki- ale ja takiej wersji nie chcę. Większość funkcji spełnia inferno, ale dodatkowy kanał jest albo do immobilaizera, albo do wykorzystania do otwierania klapy) Może nie doczytałem dobrze opisów wymienionych przez was alarmów, ale jeśli macie cośco by sięzgadzało z moim opisem, to podajcie i skrutowo wypiszcie wszystkie funkcje centralki. Nie jestem pewny co do ampio może tobie DamianW działa wszystko dobrze, ale styszałem, że te z bardzo wieloma bajerami są bardzo awaryjne, między innymi ampio. [ wiadomość edytowana przez: Feather dnia 2006-09-30 09:37:26 ] |
![]() Feather Omega B Głogów | 2006-10-01 21:06:22 Nie mogłem znaleźć nie pasującego na 100%, więc wybrałem inferno lux. Nie ma możliwości korzystania jednocześnie z immobilaizera i dodatkowego kanału, ale będę korzystał tylko z dodatkowego kanału. Na razie mam fabryczny immobilaizer w kluczyku, a póżniej może kupię osobny immobilaizer- jest to 100% bezpieczniejsze, montujesz gdzie chcesz, alarm jest bardzo łatwo zlokalizować, najczęściej i najszybciej po diodzie LED, a osobnego immobilaizera (na kartę chip) jest bardzo trudno znaleść, jak się dobrze schowa. A jak centralka obsługuje te karty tak jak ta, to lepiej bo to może zmylić złodzieja, jak się dowie w jakiś sposób jaki masz alarm. |
JEMI opel omega bydgoszcz | 2006-10-01 21:24:55 ok gadacie sobie o alarmach ale jest to troche bez sensu przeciez wiadomo ze pierwszy egzemplaz nowego alarmu kupuje zlodziej a montaz 100 zabezpieczen i odwalanie po wejsciu do auta ksiazki kontrolnej zajmuje kupe czasu moim zdaniem najlepiej dzialaja rozwiazania najprostrze czyli proste odciecie pompy byle wykonane niestandardowo nietypowo i dziwnie ja u siebie zastosowalem takie rozwiazanie i zaden z zaprzyjaznionych "specjalistow" nie potrafil znalezc tego czegos choc bylo to banalne byly w uzyciu laptopy i fabryczny immo okazal sie g warty (ok 20 sek) a moj guziczek okazal sie nie do odkrycia a na prucie auta i szukanie miejsca wpiecia zabezpieczenia trwa za duzo czasu |