Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2006-09-26 21:58:47
Siakiś nowy ![]() Dawej fotki ![]() |
![]() JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2006-09-26 22:18:50
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sorka nie mogłem sie powstrzymac |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-09-26 23:33:18
ta książka to nasze wspólne dzieło. Klubowicze zeskanowali serwisówkę i udostępnili chętnym. Teraz niektórzy próbują sprzedawać to m.in. na allegro... a u nas każdy może zassać za free |
![]() ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2006-09-27 13:14:58
zgodze sie z Chomikiem... cena z kosmosu i jasne moze trafi na losia... ale to potrwa oj potrwa... moze tak od razu powiedziec 5k zl to jest szansa ze sie ktos zainteresuje wogole... |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-09-27 13:16:46
Pomiędzy skrajnościami jest zawsze "złoty środek", np. u nas na giełdzie. Pozdr. P. |
3Dm Espero 1.5 16V Bytom | 2006-09-27 15:26:42 Ja '98 z gazem kupiłem za 6tys w stanie b.dobrym ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: 3Dm dnia 2006-09-27 15:27:33 ] |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2006-09-27 16:30:10 ... i właśnie z tego powodu nawet nie myślę o sprzedaży "Lodówki".
Naprawdę rozumiem, że obecnie za 8,5 tyś. zł. można nabyć inne zachodnie auto, jednak to co stanowi 90% podaży aut używanych na naszym rynku, przynajmniej wg mojej opinii nadaje się na "przecier z desek". Najbardziej kuriozalne przypadki to auta klasy wyższej za cenę oscylującą wokół 10 - 20 tyś. zł do których komplet amortyzatorów kosztuje kolejne 6 - 10 tyś. zł. Chyba to nie tajemnica, że większości właścicieli tego typu aut nie stać na wymianę choćby podstawowych elementów eksploatacyjnych. Słychać potem na forach internetowych, jak to rzekomo rewelacyjne audi A8, słabo trzyma się drogi po przebiegu zaledwie 350 tyś. km na fabrycznych amortyzatorach. Jest to niestety typowy syndrom Polaka - Dorobkiewicza (choć nikogo nie szufladkuję). Można opisać to stwierdzeniem: " ... nie stać mnie na utrzymanie tego czy innego auta, ale i tak kupię to popiszę się przed sąsiadami ...". Wybaczcie, ale choćby moje Espero osiągnęło wartość rynkową 500 zł. i tak czuję się w nim bezpiecznie, wiem ile jest warte a na chwilę obecną mam wrażenie, że komfort jazdy nie ustępuje specjalnie innym autom segmentu C. Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-09-27 16:56:00
Dobrze gada! Wódki mu dać. A nawiązując do tego, co powyżej, to często auta te są brane na kredyt z providenta czy też od innych podobnych żydów ![]() |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-09-27 18:22:18
Ja swojego w naprawde bardzo dobrym stanie opyliłem za 7tys. a wymienilem o wiele wiecej od ciebie!! Kolor tez ciemnozielony grafit met. (81U) rocznik 98... jak wyglądał, wielu widziało... Sprzedałem bo mnie nie było stac na utrzymanie... za duze opłaty.. spalanie itd. Teraz szukam czegos mniejszego.. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-09-27 18:36:55 Sprzedałem bo mnie nie było stac na utrzymanie... za duze opłaty.. spalanie itd. Teraz szukam czegos mniejszego..
[/quote] ![]() ![]() I co kupisz? Sejczento? A może golfa II. No to będziesz miał traumatyczne przeżycia. Chyba, że myślisz o czymś prosto z salonu... no ale tu kryteria wyboru są inne. |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2006-09-27 20:21:43
zadnych samochodów na F i pochodzących z krajów na F. Na nowe mnie nie stac... bedzie to małe miejskie autko... z malusim silniczkiem i max 10letnie... TYLE NA TEN TEMAT! jak sie komus nie podoba... jego problem... |
McGregorII Espero Lublin | 2006-09-27 21:21:18 Co do ceny rzeczywiście nie jest za niska, wynika to z tego, że nie przeglądałem dokładnie rynku samochodów używanych. Tak jak pisałem jest do negocjacji i jeśli ktoś zaproponuje mi inną cenę w granicach rozsądku to będziemy rozmawiać.
Ja też go zmieniam bo chcę kupić diesla, który mniej pali i chcę to zrobić za mniej więcej tą kwotę... to na pewno będzie trudne... Zapomniałem, że z samochodem oddaję też komplet opon zimowych z felgami. Niestety mie umiem wstawiać tu fotek, sorry... może ktoś pomoże? tymczasowo nie mogę również wrzucić fotek na swoją stronkę ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-09-27 21:31:38
![]() |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-09-28 08:02:16
Utrzymanie auta, to nie tylko koszty paliwa... ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-09-28 08:12:22
No dizel za 8 tys to po chu*u fest będzie! Nie dość, że praktycznie nie będzie jechał, to jeszcze zużycie oleju napędowego będzie na poziomie zużycia oleju silnikowego, i zapomnij, że w zimie go odpalisz. No chyba, że dołożysz następne 8 tys na kompleksowy remont. |
McGregorII Espero Lublin | 2006-09-28 14:44:11 Do 10.000 mogę kupić Mercedesa W 124 E200 D. Kolega ma takiego już od dawna i porównując koszty wychodzi korzystniej (samo OC jest o 100 tańsze). To samo mówią mechanicy (którzy go po prostu rzadko widują ![]() Pozdrawiam! |