MotoNews.pl

Krótka antena na magnesie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

czytalem forum ale do końca nie znalazłem odpowiedzi na temat najlepszej antenki na magnesie w miare krótkiej.
potrzebuje magnesówki bo często zmieniam auta, mam hustlera 100 com i jestem z niego zadowolony ale mam problem przy przekladaniu z auta na auto nie mam czasu na strojenie.
Widzialem na allegro np president floryda z opisem ze nie wymaga strojenia czy to jest prawda?? Bo z tego co mi wiadomo każdą antene trzeba stroić nawet jak sie zmieni jej miejsce mocowania prawda??

niektóre magnesówki maja masę w podstawce wiec stroi się je tylko raz albo są zestrojone od razu i wtedy nie wymagają strojenia. Ja mam Ohio podczas montażu powiedzieli mi że już jej nie musze stroić nawet jak ja postawie na inny samochód.

Bujda panowi że nie trzeba stroić.
Masz antene zestrojoną i przestawiasz w inne miejsce i musisz stroić od nowa , tu nie chodzi jedynie o zmasowanie anteny ale podobnież o powierzchnię odbijającą fale pod anteną
A które antenki na magnesie mają masę w podstawie??? przez lakier?? ?? chyba jakaś bujda

powiem krótko są anteny strojone przez producenta długością kabla i nie wymagaja strojenia reszta wymaga SWR z mojego doświadczenia wynika za pochylenie bata zmienia SWR a co dopiero zmiana miejsca anteny

Cytat:
2006-01-27 02:18:09, crafenberg pisze:
... A które antenki na magnesie mają masę w podstawie??? przez lakier?? ?? chyba jakaś bujda

Wszystkie maja przez lakier, jest to tzw sprzezenie pojemnoiosciowe

Antena magnesowa bez kawalka metalu pod magnesem praktycznie nie bedzie dzialac poprawnie, a zasieg bedzie gorzej niz mizerny

Jezeli krotka to antena President Florida przyzwoite parametry i dobry stosunek ceny do jakości. Do 5 km wystarczy lapie i dalej ale jakość odbioru słaba mam jeszcze Midlanda 70 cm ale jest gorszy choc bat dluzszy.

73