Termometr zewnetrzny - czujka , gdzie ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
gdzie najlepiej ustawic - nakleić zewnętrzną czujkę od mierzenia temperatury na zewnątrz ?
acha mam 3 m kabla

[ wiadomość edytowana przez: didoxxl dnia 2006-10-03 22:11:54 ]

ja mam w lewym lusterku miedzy szkłem a obudowa.

Ja mam pod przednim zderzakiem ale w mieście jak stanę na światłach i włączy się wentylator chłodnicy to temp gwałtownie rośnie.
Pomysł z lusterkiem jest b. dobry

w sumie to chyba najblizzze miejsce aby ukryc przed deszczem ją, w instrukcji pisze o przednim zderzaku , tyle ze nie chce mi sie tych kabli przeciągać i sie z tym bawić jak tam dotrzec z tym kablem.

Bylem dzisiaj w auchan i se kupilem czujke za 20 zł zewn i wewn w jednym

Cytat:
2006-10-03 22:35:25, pwrlax pisze:
Ja mam pod przednim zderzakiem ale w mieście jak stanę na światłach i włączy się wentylator chłodnicy to temp gwałtownie rośnie. Pomysł z lusterkiem jest b. dobry

a mi pisze zeby wlasnie nie dawać kolo chlodnicy bo to zły pomysł

''fryszard'' a powiedz mi tak mniej wiecej jak ja tam zamontowaleś ?

[ wiadomość edytowana przez: didoxxl dnia 2006-10-03 22:38:38 ]

ja mam na przednim słupku przy zawiasie drzwi, kabel przeciągłem przez złączkę w drzwiach.

A kupywał ktoś z was na allegro ten termometr podświetlany na niebiesko (iluminator) ? o tutaj Warto go kupić czy to jakiś szajs?

[ wiadomość edytowana przez: urys dnia 2006-10-04 13:01:02 ]

ja kupowalem taki In /out termometr w auchan za 20zł a na necie jak widze stoi ok 19zł + wysyłka .
W auchan były tez inne ale juz tansze i pomiar jedynie w srodku auta (in).

Dzis zamontowałem nad radiem a czujkę poprowadzilem pod przedni zderzak po stronie pasazera jak najdalej od chlodnicy i silnika .