Jakie żarówki do MKVII będą najlepsze i pasują ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Orientowałem się trochę;
PHILIPS: night guide, power 2 night, vision plus, które najciekwsze i najlepsze wg was ??

No i które pasują H1, H4, H7 i jakie to ma znaczenie ?? Bo ja nie mam pojęcia !!

Hihi, a w instrukcji nie napisali?

Wg mnie najlepsze to takie, które świecą I nie trzeba ich z kopa uruchamiać, jak mojego lewego reflektora. Ale tam siedziała H4 Motorcrafta, nie polecam, po 15 latach zaczęła szwankować

Dlatego szukam czegoś EXTRA tylko nie psełdo XENON lipa !!

No to polecam takie, które mają atest PZMot. A nie tylko atest Praktikera np.

BTW czyli Motorcraft nie był psełdo ksenonem? A to lipa...

Cytat:
2006-09-25 23:00:45, wisnia003 pisze:
Dlatego szukam czegoś EXTRA tylko nie psełdo XENON lipa !!

ehehe ;] , kolega dobrze przeczytał niżej .

pasować będą typ H4, mój ranking:
1.Blue Vision (jasno świecą, niebieska poświata) 65pln
2.GT150 (trochę mniej niebieskiego, ale światło silniejsze, szybko się przepalają 2-3 lata) 55pln
3. Tungsram +60% (świecą gorzej do każdych Philpsa, ale cena!!!) 25pln
4.Vision Plus
5.Night&guide (trochę żółtego, trochę niebieskiego, ale świecą jasno)
6. Silver Vision
Testowałem także markę Hella, ale jedynie H3 i H1.

Ja testowałem ostatnio VisionPlus i pojeździły jakieś pół roku - może dłużej jazdy zawsze na światłach - choćby i 1m.
teraz będą Silvery.
To były H7
H4 - Najdłużej Motocrafty duuuuugo, potem Philips coś tam klika lat i na tym koniec. Dwie zmiany żarówek na 9 lat to chyba nie jest źle.

Cytat:
2006-09-25 23:04:11, WilK pisze:
No to polecam takie, które mają atest PZMot. A nie tylko atest Praktikera np. BTW czyli Motorcraft nie był psełdo ksenonem? A to lipa...

a co to jest atest Praktikera? nie spotkałem sie ....

Dzięki za info - juz wybrałem GT 150 H4 - pozdrawiam !!

Czym sie roznia zarowki H1, H4, H7

Cytat:
2006-09-26 08:00:38, surec pisze:
pasować będą typ H4, mój ranking: 1.Blue Vision (jasno świecą, niebieska poświata) 65pln 2.GT150 (trochę mniej niebieskiego, ale światło silniejsze, szybko się przepalają 2-3 lata) 55pln 3. Tungsram +60% (świecą gorzej do każdych Philpsa, ale cena!!!) 25pln 4.Vision Plus 5.Night&guide (trochę żółtego, trochę niebieskiego, ale świecą jasno) 6. Silver Vision Testowałem także markę Hella, ale jedynie H3 i H1.

nie zgodze sie z teoria ze Tungsram +60% świecą gorzej do każdych Philpsa.
tak sie sklada ze mam te zarowy a wczesniej mialem Philips Vision Plus 50% porownywalem je, nawet razem w jednym aucie i uwazam ze swieca dokladnie tak samo tylko u philipsa pod pewnym katem moze lekko blysnac prawie nie widoczna niebieska poswiata ale to nie ma znaczenia.
Wiec to stwierdzene uwazam ze jest bledne.

Cytat:
2006-09-26 09:53:05, DarkoZ pisze:
Czym sie roznia zarowki H1, H4, H7

są to różne typy do róznych typów lamp. Mają inne mocowania, podłączenia i wymiary.
Co do tych Tungsramów (to nie test teoria, ale praktyka), to są jedynie moje osobiste odczucia, dla mnie nie są błędne. Każdy ma inne zdanie na ten temat, dlatego zaznaczyłem, że jest to mój ranking.

Ja smigam na H4 Bolue Vision. Przez pierwsze miesace rewlka- teraz po roku troche oslably. Nie dziwne- co dwa lata trza by je wuymienic. Vision Plus mialem kiedys i nadal mam w bagazniku- ogolnie syf i padaka. Pisza ze oswietlaja dobrze a w realu sa do bani.
Polecam Blue Vision. Wpanij kiedys na spota ()- na

pytanko znalazlem na allegro oferty tych blue vision, ale ceny jak na moj gust zbyt sie roznią. Moglby mi ktos wytlumaczuc w czym haczyk ...

oferta 1

oferta 2

Cytat:
2006-09-26 13:50:46, mari1981 pisze:
pytanko znalazlem na allegro oferty tych blue vision, ale ceny jak na moj gust zbyt sie roznią. Moglby mi ktos wytlumaczuc w czym haczyk ... oferta 1 oferta 2

ilością sztuk, po mojemu...

Hehe juz sie tez zorientowalem