Totalny Of top - pies

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ono właśnie atakuję mnie moje Panie o psa, coby kupić, wybor padł na Labradora, no ale szczeniak z rodowodem to koszt ok. 2000 PLN a więc ciut dużo, a nie chcę psa ktory z zalożenia ma wyglądać jak Labrador a po urośnięciu zrobi się jakiś taki "inny".
Macie może jakieś doświadczenia w tej materii ? Słyszałem iż kupuję się ktoregoś tam szczeniaka z miotu, który nie zalapuje się na rodowód, a może ktoś tutaj handluje tutaj psami tej rasy ?

Diro, bierz wyłącznie takiego z hodowli i z rodowodem.
kombinowałem podobnie jak Ty i...
z małego beagle wyrosło COŚ

Mojego kumpla kumpel tez kombinowal, ale po pewnym czasie "piesek" troszke podrosl i ..... okazalo sie ze kupil....jakas odmiane niedzwiedzia z przemytu

Nie jest tak źle. Mój pierwszy bokser miał rodowód ale nie był na żadnej wystawie i tyle było z tego rodowodu. Następna bokserka nie miała rodowodu ale była kupiona od hodowcy. Rodowodu nie miała bo miała białą plamkę na grzbiecie i to ją dyskwalifikowało ze wzorca. Ale była (już umarła) pięknym psem. Kiedyś było tak że rodowód miało kilka pierwszych psów w miocie teraz się to chyba zmieniło.
Moja rada jest taka, bierz psa niekoniecznie z rodowodem ale do pewnego hodowcy.
Pod koniec września we Wrocławiu jest wystawa psów rasowych na stadionie olimpijskim warto podjechać. A 8-10 września targi zoologiczne w Hali Ludowej. Tam też można spotkać hodowców psów.

Cytat:
2006-08-29 09:56:15, Diro pisze:
moje Panie o psa............ Macie może jakieś doświadczenia w tej materii ?

Przekonać do persa...
cichy, spokojny, nie trzeba wychodzić, zwykle śpi, nie pogryzie, jak leży na pościeli jeden ruch nogą i znika na kilka godzin .

no pers jest spoko gdzie go nie położysz tam śpi kumpel miał to taki zamotany że chyba zółwie są bardziej żywotne (był wykastrowany)

5 miesięcu temu kupiliśmy labradora z hodowli bez rodowodu.I powiem Ci,że jest to labrador.I wygląd,i i zachowanie.Pewnie że lepiej kupić z rodowodem,ale koszt 2 tyś troche nas przerastał.Z tego co wiem z ZK to rodowód dostają już wszystkie szczeniaki po rodowodowych rodzicach a nie tylko pierwsze 4.

[ wiadomość edytowana przez: arti-77 dnia 2006-08-29 15:21:48 ]

Nie bierz psa z dużych hodowli, tzw. keneli. Są to małe "fabryczki" pieniędzy dla właścicieli. Wybierz hodowlę małą, rodzinną. Psiak z takiej rodzinnej na pewno będzie zdrowszy na ciele i umyśle. Musi być żwawy i ufny a nie apatyczny i bojacy się ludzi (wybieraj bez dzieci , bo taki przypadek na pewno wybiorą, wiesz - jaki on biedny i takie tam). A co do rodowodu, to Arti-77 ma rację.

diro dzwoń , mam labradory dla ciebie , od znajomej,
cena duuuuuuzo niższa

nie kupuj od hodowców co urzędują na giełdach, bazarach itp.
to kolesie co zazwyczaj mają, jak wczesniej wspomniał kuba małe fabryki psów (psy mają od urodzenia nieraz takie skrzywienia psychy, że tylko uśpienie takiego psa rozwiązuje problem).Pies jest nie do "ułożenia" skoro dorastał w tak nienormalnych warunkach
Znam jednego gnoja co tak masowo hoduje psy
Zgroza i kryminał!
Psiaki tam przebywające do czasu sprzedaży mają gorzej niż psy porzucone przez człowieka.
Są bite, tresowane w bestialski sposób, a te które zdychają z wycienczenia/chorób stają się naturalną karmą dla innych piesków tam "hodowanych"
Koleś ma w dupie policję, ZK, psie fundacje i wszystkich wokół.
Kasa jaką trzepie na hodowli potworów pozwala mu na płacenie mandatów i kar.
wiem, zaleciało patologią ale to Polska właśnie
tylko sprawdzone małe hodowle

A mi chodzi po glowie zajac sie sprzataniem takim jak Leon Zawodowiec .Na brak zajecia w tym kraju bym nie narzekal politycy i inne mendy tego u nas pelno

Oj ja się mogę coś wypowiedzieć. Ja mam hodowle, ale taką rodzinna 2 suczki Rottweilerków i jeden Owczarek Niemiecki też suka. Ta ostatnia jest już stara i niestety nie może mieć szczeniaków. Rottweilery hmmm. Bardzo dobre w domu do dzieci kochające, ale trzeba mieć stanowcze zdanie i musi wiedzieć, że ludzie w domu żądzą. Będą dopiero szczeniaki w lutym tak myślę, z rodowodem są wszystkie szczeniaki ( to, że jakieś nie dostawały to było dawno). Ja posiadam te suczki 2 siostry bardzo ładne mistrzynie klubowej imprezy w 2002 roku w Łodzi zdjęcia ostatnich szczeniaków z tego roku

Tak jak przedmówcy nie kupuj na bazarach i z dużych hodowli.

Cytat:
2006-08-29 13:12:07, PiotrS pisze:
Przekonać do persa... cichy, spokojny, nie trzeba wychodzić, zwykle śpi, nie pogryzie, jak leży na pościeli jeden ruch nogą i znika na kilka godzin .

A nie wiecie jakiej rasy byl pies "reflex" wystepujacy w filmie "Zebra z klasa"?

pzdr

Jacie Panowie jaki odzew - DZIĘKI
Seweryn super - pieski
Piotr - niestety nie lubię kotów w domu.
Fomin już dryndam

Cytat:
2006-08-29 22:23:46, seweryn80 pisze:
Oj ja się mogę coś wypowiedzieć. Ja mam hodowle, ale taką rodzinna 2 suczki

Takie jak z avataru? Po ile?

Zdro!

Ja tez zamierzam w najblizszym czasie kupic dwa pieski, caly czas po glowie chodza dwie rasy, Husky i Alaskan Malamute... nawet troszke sa podobne do labradora, bez rodowodu z domu mozna juz za 350pln kupic, a pieski naprawde ladne...

mam huskego i zaluje ze ja kupilem, nie zebym jej nie "kochał" ale niestety husky jest jak sportowy samochod, tylko ladnie wyglada....
Uparty jak osiol, typ samotnika, nie mozna go glaskac prawie wogole bo zaraz sie wkurza ze jej przeszkadzasz, a w domu nie siedzi tylko w szopie.... Maksymalnie nie rodzinny pies.

szefer a jak to z lataniem z nim po 15 km dziennie ?

Nie mam na to ostatnio czasu, ale jak sie tego nie robi to pies sie staje anemiczny i ogolnie zniesmaczony....

Cytat:
2006-08-30 16:03:39, szefer pisze:
.... Maksymalnie nie rodzinny pies.

Jeśli chcesz rodzinnego pieska kup sobie cocker spaniela - bardziej rodzinny chyba nie może być - 3 minuty sam i wyje jak kojot ale jest najukochańszym stworzeniem na świecie

Spanielek