MotoNews.pl

TD na wolnych obrotach mi się przydusza....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
heja,ostatnio zauważyłem, że na wolnych obrotach, silnik jakby się przydusza, powstają duże drgania, jak by spalanie było nie jak trzeba...spadają obroty, jak by sie dusił...czy ktoś potrafi mi to rozjaśnić??

załóż rurke bezbarwną między filtr paliwa a pompe, pewnie ci powietrze sie dostaje lewe. Kolor spalin jaki jest biały?
albo filtr paliwa dogorywa.

no moze to i filtr paliwa...czas chyba wymienic..albo poprzedni właściciel zrobił to dawno temu...a poza tym - jeśli dostaje sie lewe powietrze, co zrobić ??

opisz co sie dzieje dokładnie, jaki kolor spalin, czy od razu na zimnym silniku czy jak już sie zagrzeje, czy spalanie zwiększyło sie itd. itp

chyba zbyt krótko to się dzieje, zebym zauwazył zmianę spalania itd. jutro muszę przyuważyć, jaki kolor mają spaliny. dzieje się to najczęściej przy zimnym silniku, może z raz zaobserwowałem przy rozgrzanym. sytuacja: stoje na światłach, wrzucam na luz, obroty schodzą i w pewnym momencie jakby obroty schodziły jeszcze bardziej, czuć mocne drgania ,jak by własnie powietrze szło w wydech. jak przegazuje delikatnie, jest ok, ale wraca

bo filtr zapchany i paliwo nie ma jak sie przedostać.
Inna sprawa że jak filtr stary to i powietrze sie lewe dostaje.
sam wkład ok. 20 zł kosztuje a warto zainwestować bo przed zimą musisz tak czy siak.

czy wymiany można dokonać samemu??gdzie dokładnie mieści się filtr ? dzięki za informacje i pomoc

wymienisz sam ale w niektórych sklepach jak kupisz to wymiana gratis. Pojęcie widze małe więc polecam taki sklep gdzie wymieniają. Filtr kosztuje koło 20zł.

A jaka masz pompe boscha czy lucasa? bo do lucasa filtr kosztuje grosze a do boscha z 50zł chyba

nie mam pojęcia, musze sprawdzić

Cytat:
2006-10-04 19:00:42, kaes pisze:
A jaka masz pompe boscha czy lucasa? bo do lucasa filtr kosztuje grosze a do boscha z 50zł chyba

chyba nawet więcej..

spoko, po prostu osstatnimi czasy nie mialem w ogóle siły i wolnego, żeby podłubać przy zakupionym autku, no ale niestety trzeba w koncu sie tym zajac. w weekend mysle rozgryze sprawe