Filltr paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie czy filtr paliwa moze miec wplyw na gasniecie samochodu i spadajace obroty , nierowna prace silnika i przytykanie w czasie jazdy Zderza mi sie czesto jezdzic na malej ilosci paliwa (czasami na oparach).

oczywiście , że tak, praktycznie od tego mozna zaczynać "leczenie"
objawów wymienionych przez ciebie... koszt 30zł

a czy samemu moge wymienic ten filtr bez wiazdu na kanal i czy da sie jakos zobaczyc czy stary jest dobry czy nie czy poprostu trzebo zamienic go na nowy pozdrawiam

Cytat:
2006-09-09 19:40:31, Lukaszzz pisze:
a czy samemu moge wymienic ten filtr bez wiazdu na kanal i czy da sie jakos zobaczyc czy stary jest dobry czy nie czy poprostu trzebo zamienic go na nowy pozdrawiam

W moim sedanie MK7 dziś wymieniałem ten filtr.I odpowiadam ze bez kanału będzie bardzo trudno wymienic ten filtr gdyz znajduje sie on obok baku z paliwem.

jak stary to nie zaszkodzi wymiana, co to za koszty ja wymieniałem sam, żaden problem, lekko uniosłem tylnią stronę auta do góry, położyłem się pod autem i odkręciłem śrubę, która trzyma mocowanie (obręcz) wokół filtra, wypinasz dwa wężyki (lewy i prawy) i jest twój.

dobrze jest mieć przedłużkę na klucz, wtedy mozna bardziej, się zaprzeć, bo śruba twardo siedzi...

[ wiadomość edytowana przez: Biedrona dnia 2006-09-09 19:45:27 ]

Uzupełniając twoja wypowiedz warto dodać ze trzeba zwrócić szczególną uwagę na to jak zakładamy filtr,by przepływ paliwa był zgodny ze strzałką narysowaną na obudowie od filtra paliwa

Cytat:
2006-09-09 19:44:00, Biedrona pisze:
jak stary to nie zaszkodzi wymiana, co to za koszty ja wymieniałem sam, żaden problem, lekko uniosłem tylnią stronę auta do góry, położyłem się pod autem i odkręciłem śrubę, która trzyma mocowanie (obręcz) wokół filtra, wypinasz dwa wężyki (lewy i prawy) i jest twój. dobrze jest mieć przedłużkę na klucz, wtedy mozna bardziej, się zaprzeć, bo śruba twardo siedzi... [ wiadomość edytowana przez: Biedrona dnia 2006-09-09 19:45:27 ]

Dokładnie !!!

Cytat:
2006-09-09 19:43:15, maly31 pisze:
W moim sedanie MK7 dziś wymieniałem ten filtr.I odpowiadam ze bez kanału będzie bardzo trudno wymienic ten filtr gdyz znajduje sie on obok baku z paliwem.

Ja nie miałem najmniejszego problemu. Wystarczyło okołbykowanie jednej strony.

a czy w mkV 1,6 efi filtr tez znajduje sie kolo baku???

Ja mam w przedzale silnika nad skrzynia biegow

[ wiadomość edytowana przez: mumin75 dnia 2006-09-10 14:40:06 ]

Cytat:
2006-09-10 14:39:04, mumin75 pisze:
Ja mam w przedzale silnika nad skrzynia biegow [ wiadomość edytowana przez: mumin75 dnia 2006-09-10 14:40:06 ]

no to w zetecu gdzie on jest, kolo baku czy kolo silnika??

Cytat:
2006-10-04 14:13:50, Gjak pisze:
no to w zetecu gdzie on jest, kolo baku czy kolo silnika??

koło baku, zerkając pod auto od strony wlewu go widać