MotoNews.pl
8 Żarówki H4 (161700/45) - PT

Żarówki H4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co możecie polecić z Allegro...szukam czegoś co faktycznie daje lepsze światło...niestety moje lampki coś słabo świecą; widać to szczególnie wtedy, kiedy śmigam przez zalesione tereny

Ja dzis kupilem w stonce H4 takie blue +50% wiecej swiatla za cale 9 zlociszy.
Ale jak swieca i czy sa dobre to nei wiem bo jeszcze nie sprawdzalem. Jutro wymienie i zobaczymy jak swieca. Moje tak czy siak do wymiany byly bo tez jakos slabo swiecily.

ja kupiłem żarówki XENON HID STYLE*8000K* H4 60/55W+W5W LED i jestem zadowolony
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=130404851

Cytat:
2006-10-08 18:07:22, tjmdm pisze:
Co możecie polecić z Allegro...szukam czegoś co faktycznie daje lepsze światło...niestety moje lampki coś słabo świecą; widać to szczególnie wtedy, kiedy śmigam przez zalesione tereny

A może to nie wina samych żarówek a odbłyśników w reflektorów.

polecam PHILIPSA:
1. GT150
2.Blue Vision
Można spróbować Tungsramy +60%.
Nie polecam żadnych tandet Xenon...

Ja polecam OSRAM SILVERSTAR + 50% mam je założone i widze róznicę(na + oczywiście)
tak wyglądają

Powiem tyle pracuje w sklepie z częściami i osobiście testowałem parę rodzaju żarówek.

Osobiście polecam PHILIPSA GT150: daje on +50% światła więcej, i mają bardziej białe światło.
( ja na takich jeżdżę)
Dobrymi żarówkami są OSRAM +50% światła więcej. Tungsramy +60%.

Nie polecam żadnych żarówek tanich takich w marketach dziwnych firm żarówka może mieć tylko temperaturę 4000k (kalwinów) większą temperatura może spowodować stopienie instalacji lub odbłyśnika.

Ja polecam Osram CoolBlue do najtańszych nie należą, ale w tym przypadku cena = jakość. Osobiście używam od ponad roku, świecą na biało, zdecydowanie lepiej od zwykłych żarówek. (Bardzo fajnie widać to na śniegu.) Oczywiście jak można się domyślić z niebieskim kolorem nie mają nic wspólnego, ale nie o to tu chodzi.

OSRAM SILVERSTAR + 50% takie mogę polecić bo tylko na takich jeżdżę, ale przed zakupem sporo czytałem o żarówkach i dlatego je wybrałem. Świecą naprawde lepiej od zwykłych i cena też nie jest wygórowana jeśli chodzi o bezpieczeństwo.Co do normalnych żarówek rzeczywiście śiecą kiepsko więc lepiej zmień je bo warto.

Dzięki wszystkim...w najbliższym czasie kupię te "Osramy"

ps. Wilku, trafna uwaga...sprawdzę także i to...mam jeszcze jeden mały problem z reflektorami gdyż w wilgotne i deszczowe dni do środka zacieka woda...ale już wiem dlaczego; uszczelka odłazi i będe musiał podkleić to jakimś bezbarwnym silikonem

Kiedyś znalazłem jakiś test żarówek i w nim zdecydowanie najlepiej wypadły

LIGHT POWER HELLA
oraz
PHILIPS GT150

sam kupiłem żarówki helli i jestem zadowolony wcześniej miałem OSRAMY BILUX SILVERSTAR
i TUNGSRAMY (jakieś mega )

Osramy wytrzymały 1 rok a Tungsramy napewno krócej - ale światło napewno najlepsze miały te ktore mam teraz tylko zobaczymy jak dłygo poświecą - mam je od stycznia

Kupiłeś już żarówki?

tez osram.. kupilem..

nie pamietam modelu ale na pewno +50%.. oczywiscie, roznica jest kolosalna.. zawsze lubilem jezdzic w nocy - teraz lubie bardziej zdaje sie, ze to byly wlasnie takie silver cos-tam, ale w innym pudelku (pojedyncze)..
polecam.