Jaki zestaw polecacie ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co wy doświadczeni posiadacze polecacie mi do 450 max 500zł ale jak równie dobre to chętnie do 300zł.

Potrzebuje radio CB -możliwie małe,proste w obsłudze oraz antenę na magnesie max do 1m dł. Potrzebuje do auta 3d na trsy w polsce do miśków,korków,objazdów itp.

narazie mam opcję taką:
1.uniden 510/520 + antena wilson 1m =ok. 450/500zł

2.cobra 19 +antena j.w. =ok350zł

3. wasze propozycje.....

Uniden ! Cobry ostatnio cos nawalaja, tzn. wyszla felerna seria tych radi.

Witam
Planuje zakup CB do swojej omegi bo mandaty mnie wykoncza. Dawno nie siedzialem w tym temacie wiec nie wiem jakie radio i antene wybrac.

Prosze o wasze propozycje na temat zestawow CB z antena 1m-1,2m mocowana na stale do klapy bagaznika (sedan) i z radiem, ktore ma mi sluzyc glownie do sprawdzania sytuacji na drodze i ostrzegania innych kierowcow.
Oczywiscie nie proponujcie mi tych najlepszych i najdrozszych bo wydaje mi sie, ze do moich potrzeb nie musze wydawac kupy pieniedzy - chwalic kolegom sie tym tez nie bede.

Pozdrawiam
Togan

Cytat:
2006-10-06 13:30:28, togan pisze:
Witam Planuje zakup CB do swojej omegi bo mandaty mnie wykoncza. Dawno nie siedzialem w tym temacie wiec nie wiem jakie radio i antene wybrac. Prosze o wasze propozycje na temat zestawow CB z antena 1m-1,2m mocowana na stale do klapy bagaznika (sedan) i z radiem, ktore ma mi sluzyc glownie do sprawdzania sytuacji na drodze i ostrzegania innych kierowcow. Oczywiscie nie proponujcie mi tych najlepszych i najdrozszych bo wydaje mi sie, ze do moich potrzeb nie musze wydawac kupy pieniedzy - chwalic kolegom sie tym tez nie bede. Pozdrawiam Togan

Kolego antena na klapie bagaznika taka do 1m .. 1,2m to porazka!!!
Odbicie fali itp:/ lepiej wez sobie magnesowke polecam hustlera ewentualnie odrobine drozszego Wilsona

Jest jeszcze alternatywne rozwiazanie .... wywalasz antena FM i w to miejsce wstawiasz standardowa Cb troche ponad 1,2m president indiana albo Sirio dv 27 sa to anteny helikalne z cewka na całej długosci wygladem przypominaja anteny FM i nie rzucaja sie "lepkim raczka" w oczy a ich działanie jest naprawde OK sa godne polecenia

co do radia hmm teraz chyba tylko Cobra jest w miare tania ale sa jakies felerne egzemplarze moze byc president jonny ewentualnie co szczegolnie polecam uniden 520 albo 510 z tym ze z dostaniem nowego jest problem

pamietaj o jednym radio musi miec dobre filtry ANL bo bez nich u mnie w omedze strasznie trzeszczy

jak chcesz jeszcze jakies info to pisz na priva

73 i niedaj sie złapaC