MotoNews.pl
7 Wycieraczki reflektorów Senator B (117044/0) - PT

Wycieraczki reflektorów Senator B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam czy ktoś dokładał takie wycieraczki do swojego auta?kusi mnie widzę ze jakaś elektryka jest wyprowadzona ale nie wiem jak z montażem dużo przeróbki?

wszystko jest poprowadzone. tylko podlaczyć i sie cieszyć. pamietaj jednak ze zbiorniczek plynu jest inny i ma dodatkowy rozdzielacz sprysku na reflektory. wiec to tez trzeba przelożyć, wiązka el. do niego tez jest.
jam to robił w dwoch egzemplarzach

na taką odpowiedź liczyłem) niedługo przustępuję do pracy)

No ciekawe.
U mnie te wycieraczki są a kiedy one chodzą to niewiem.

WIe ktoś może kiedy ona się włączają?

Wycieraczki powinny sie wlaczyc jedynie podczas spryskiwania szyby pod warunkiem ze sa zapalone swiatla mijania.

ja wlasnie bede zaczynal operacje przeszczepu. jakies uwagi na co trzeba uwarzac przy montowaniu??

Musisz blachy montazowe dogiac tak aby spryskiwacz opieral sie ciasnoo reflektor ale nie za mocno bo moze peknac.Poztym masz elektrozawor spryskiwaczy dla reflektorow?.Ja zalozylem 2 silniczek bo z jednego slabo wychodzilo na 4 dysze.Jesli niemasz otworow na zdezaku pod wycieraczki to wiedz ze wystarczy tylko wyciecie zrobic w tej cienkiej oslonce pod reflektorem.Orginal ma spore wyciecia i niewyglada to najlepiej

dzieki Senator za rade. otwory w zderzaku mam. co do silniczka do plynu to nie stety nie cos pokombinuje. najwyzej narazie bedza latac na sucho

mowie ze 1 silniczek na 4 dysze to jak dla mnie za malo.Ale najwazniejsze czy masz elektrozawor plynu??

elektro zawor plynu?? nie mam. to bardzo źle? co to i gdzie powinno byc??

no to bardzo zle bo wycieraczki masz ponizej poziomu zbiorniczka i ciagle bedzie lecial plyn.Wyglada to jak taka mala gruszka z 2 pinami na wtyczke oraz z drugiej strony 3 krucce na wezyki

aha. to narazie nie podepne spryskow tylko poszukam takiego elektrozaworu. wielkie dzieki za rady. pozdrawiam

zalozylem, podpiolem do instalacji, kostki wyczyscilem i.............nic. zero dozewu na wlaczonych swiatlach.
pytanie: czy to mozliwe ze nie dzialaja dlatego ze nie ma systemu spryskiwania? ani pompki ani zaworu?? czy cos gdzies pominolem. dodam ze bezpiecznik jest

ja bym wpierw sprawdzil na kostkach czy dolazi prad po wcisnieciu spryskiwaczy do przekaznika ktory puszcza prad z pozycji na kostke prad po zaplonie i masa. i jesli to jest to niestety musisz rozbierac silniczki i czyscic bo bardzo mozliwe ze dostala sie woda do obudowy i sie delikatnie unieruchomilo.Spryski niemaja nic do dzialnia samych silniczkow

tam jest przekaznik?hmmm moze ja go po prostu nie mam... dzisiaj juz zakonczylem dzialania czysto mechaniczne. jutro biore sie za kabelkologie. pozdrawiam

a nom przekaznik sterowany pradem spryskiwaczy a puszczajacy prad pozycji na reszte zabawek ukladu wycieraczek lamp

dobra to ostatnie z glupich pytan. gzie powinien byc?? jakis numer moze znasz??

pod pokrywa przekaznikow po stronie kierowcy przy dzwonie zawieszenia .Zwykly przekaznik zalaczajacy obwod.Jesli masz skad wyciagnac z samochodu ktory to posiadal to poznasz go po tym ze beda tam kable
Brazowy Czarnoczerwony i 2x Szarozielony

ok. dzieki Senator. jak dotre na jakis spot w koncu to masz duzego browara za pomoc. pochwale sie jak mi sie uda to uruchomic

juz wszystko jasne. nie mam przekaznika jak spiolem spinaczem to zadzialaly. trzeba sie usmiechnac do kolegi z Parczewa