Rozne kolektry w DOHC???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
el0!

widzialem w katalogu tlumikow (firma ROAMEX???)
ze Espero przed 96 rokiem ma 'podwojny' wylot z kolektora
i nie ma plecionki...
natomiast po 96 roku Esperynki mialy pojedynczy kolektor + plecionka...

czy to prawda czy ten katalog byl do d..y??
a jesli to prawda to:
- jak ukl. wyd. bez plecionki?? przeciez to drgania na caly uklad ida?
- czy jest to lepsze rozwiazanie z podwojnym kolektorem??

powiem wiecej przed 96 zamiast katala były zwykłe wstawki z rury..!!!! co do plecionki to ja mam 2 rurowy z plecionka.... ale silniczek 2,0.

a ja ma dwururowy w 1,5 dohc nie wiem co to za plecionka ale rury wychodza prosto

Ja mam 1,5 z 95 i jest plecionka i katalizator (wątpie, zeby były espero bez kataliztora - katalizator jest obowiązkowy w usa już od ok 80 roku a w europie cos kole 90, a przeciez nie robili espero specialnie na polske)

Cytat:
2003-05-12 21:29:01, ziaja pisze:
Ja mam 1,5 z 95 i jest plecionka i katalizator (wątpie, zeby były espero bez kataliztora - katalizator jest obowiązkowy w usa już od ok 80 roku a w europie cos kole 90, a przeciez nie robili espero specialnie na polske)

W Rosji Nexia nie miała kata

Oczywiście lepszy jest podwójny wylot z kolektora... już za niedługo będę miał rurowy oryginalnie produkowany w RPA do opla.......

hmmm....ciekawe dlaczego mam taki???? mam pewnie specjalna werscje poscigowa dla koreanskiej drogowki....300KM / 600Nm

Was is das plecionka ? Może jakieś zdjęcie obu rodzajów kolektorów coby osoby "ciemniejsze technicznie" uświadomić ?

Oczywiście pytam się w imieniu innych klubowiczów bo ja przecież wiem wszystko

Daewoo Espero - koreańska odpowiedź na Astona Martina
No dobra - na BMW

[ wiadomość edytowana przez: Martinezzz dnia 2003-05-12 23:47:57 ]

Cytat:
2003-05-12 23:46:30, Martinezzz pisze:
Was is das plecionka ? Może jakieś zdjęcie obu rodzajów kolektorów coby osoby "ciemniejsze technicznie" uświadomić ?

Złącze elastyczne wydechu przed katalizatorem

aha...no to ja mam ta plecionke...i dwie rury

Dzięki za objaśnienia. Muszę przypatrzeć się co tam u mnie wstawili koreanische robotische.