[126] Spalanie na motogodzine

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ile moze palic przecietny Maluch (seryjny) na motogodzine?

Czesto zalatwiam rozne rzeczy w miescie dla kogos i chcialbym moc wyliczyc koszty, a we Wrocku ilosc przejechanych km nie jest miarodajna, bo 5km mozna spokojnie 1.5h jechac :/

zapytaj w jakiejs pizzerii kierowcow co rozwoza maluchami jak maja licone i czy im sie oplaca

Cytat:
2006-10-06 12:19:14, bartong44 pisze:
zapytaj w jakiejs pizzerii kierowcow co rozwoza maluchami jak maja licone i czy im sie oplaca

U nas pizzerie przesiadly sie na skutery, bez szans zeby dowiezc pizze w rozsadnym czasie samochodem...

Jesli wydaje sie Wam ze wiecie jak wygladaja korki to zapraszam do Wrocka

moge ci powiedziec ze jak jezdze po mieście to mi pali na 100 ok. 5-6 litrów zalezy wiadomo od czego

Cytat:
2006-10-06 16:00:27, dt01 pisze:
moge ci powiedziec ze jak jezdze po mieście to mi pali na 100 ok. 5-6 litrów zalezy wiadomo od czego

Heh, nie rozumiesz mnie. Dzisiaj zrobilem 15km po miescie i uzyskalem srednia predkosc 4.37km/h. Moge policzyc na palcach ile razy zapialem 2, 3 nie wrzucilem ani razu.

Wiem ile pali Maluch na 100km w normalnym ruchu miejskim, ale potrzebuje znac spalanie na motogodzine.

W maluchu bedzie bardzo malo - W omedze 2.6 L 6 Garow - komputer pokazuje 1,1 litra na 1H na rozgrzanym silniku.

niesraj ogniem te korki we wrocku skoncza sie za około 2lata a pozniej bo bedzie sie az miło smiigac.. !! :]
rozkopali wszytko zeby wszytko zrobic nie rozumiem takich ludzi jak ty sapia ze chca lepsz drogi a jak cos im rozkopia to juz marudza i narzkaja ze jest korek, a wiec albo jezdzisz po dziurach albo czekasz i bedziesz smigał dowoli swoja padlina tyle na ten temat

jeżeli chodzi o kierowców pizzeri we wrocku to płacone jest 3 zł od zamówienie w strefie ( strefa do 4km od pizzeri) tak było przynajmniej u mnie a śrdenie spalanie na 100km wychodziło mi około 9 litrów mówie o jeździe właśńie w korkach przy normalnej jeździe spalanie spadało do 6-7litrów bez korków

Cytat:
2006-10-07 00:16:42, capter pisze:
niesraj ogniem te korki we wrocku skoncza sie za około 2lata a pozniej bo bedzie sie az miło smiigac.. !! :] rozkopali wszytko zeby wszytko zrobic nie rozumiem takich ludzi jak ty sapia ze chca lepsz drogi a jak cos im rozkopia to juz marudza i narzkaja ze jest korek, a wiec albo jezdzisz po dziurach albo czekasz i bedziesz smigał dowoli swoja padlina tyle na ten temat

nie widze zeby ktos tu sapal.

jak tak bardzo chcesz wiedziec to zrób sobie sam test, nalej do butelki z litr paliwa, albo nawet pół, a najlepiej to dwa testy po pół litra. Podłącz wężyk i niech sobie chodzi będziesz wiedziec tak miejwięcej jak to wychodzi Jak już zrobisz test to daj znać ile wyszło, oczywiście propozuje na rozgrzanym silniku A różnica w maluchach jest taka że można mieć różnie bieg jałowy ustawiony, jak rozwoziłem pizze to miałem wolne na granicy 500obrotów aż sie kontrolka od akumulatora zapalała Ale można mieć tez bogatą mieszanke i spalanie będzie zapewne dużo większe.
A co do korków u was to hehe wiem jak to jest czasem tam przejeżdzam i jak sie dobrze idzie przebić to godzinka z hakiem starcza by sie dostać na autostrade

Cytat:
2006-10-07 18:37:45, Try3ek pisze:
jak tak bardzo chcesz wiedziec to zrób sobie sam test, nalej do butelki z litr paliwa, albo nawet pół, a najlepiej to dwa testy po pół litra. Podłącz wężyk i niech sobie chodzi będziesz wiedziec tak miejwięcej jak to wychodzi Jak już zrobisz test to daj znać ile wyszło, oczywiście propozuje na rozgrzanym silniku

motogodzia hmmmm to nie bylo czasem tak ze jest to spalanie silnika pod obciazeniem w zakresie obrotow w ktorych silnik osiaga maxymalna moc??
moze sie myle ale mi motogodzina z tym sie kojazy.

Cytat:
2006-10-06 22:43:06, Rider44 pisze:
W maluchu bedzie bardzo malo - W omedze 2.6 L 6 Garow - komputer pokazuje 1,1 litra na 1H na rozgrzanym silniku.

podejrzewam ze moze spalic wiecej,
gazniki pala bardzo duzo w przeciwenstwie do wtryskow