Przednie kolo jest pod kątem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Przednie kolo od strony pasarzera jest pod katem mniej wiecej tak / dol jest odchylony na zewnatrz, oraz przeswit miedzy oponą a nadkolem jest mniejszy niż z drugiej strony o jakis centymetr. Kat jest spory. Na trasie jedzie prosto nic nie skreca jak sie puści kierownice leci prosto jak strzala, nic nie stuka ani chrobocze. Co moze być tego przyczyną?? Zanim zaczne wymieniać wszystko pokolei chetnie poslucham rad i wskazowek.
Moja fura to mk4 cabrio xr3; komóre mam a skóry nie

Krzywy amortyzator. Dodatkowo padnieta sprzezyna amora, wyrwane tuleje w wahaczy.

PRzywaliles w kraweznik?

Przywaliłem ale nie tym kolem (ucieczka przed tirem na rondzie), ucierpiala tylko opona - dziura ze mozna piesc wsadzic. kurcze jak amorek to nie wesoło (koszt sachsa okolo 259 za szt) - stawiam na niego

sorry ze sie porzyłącze ale
u mnie też jest ta strona bardziej siadnieta
a mam nowe amorki sprezyny od rst i nowe wachacze
samochodu nie sciaga ani nic z tych zeczy
tylko cos trze jak cholera://
piaste ze zwrotnica tez wymieniałęm
juz nei mam pojewcia co to moze być:/
półośki też wymieniłęm:/

Cytat:
2006-10-09 18:30:05, arekturbo pisze:
sorry ze sie porzyłącze ale u mnie też jest ta strona bardziej siadnieta a mam nowe amorki sprezyny od rst i nowe wachacze samochodu nie sciaga ani nic z tych zeczy tylko cos trze jak cholera:// piaste ze zwrotnica tez wymieniałęm juz nei mam pojewcia co to moze być:/ półośki też wymieniłęm:/

qrcze a masz moze rozporke zamontowana - bo tak mi na mysl przychodzi jak juz to wszystko wymieniles to moze kielich sie kladzie wkoncu z tej strony silnik ma mocowanie u góry

ale jakby sie kielich kładł to by mi błotnik wyginało do hgóry! tak mi sie wydaje
ale trafne spostrzezenie

witam też mam ten ''bajer'' , podobno to coś z górnym mocowaniem kolumny , ja miałem z tej właśnie strony puknięty samochód i to może też być przyczyna, przy zawracaniu i skręconych kołach do oporu w lewo słychać z dwa ''trzaski'' pozatym wszystko ok , pozdro