[K] srube mocujaca kolo pasowe na wale korbowym (2.0 dohc)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie, bardzo pilnie.silnik pochodzi z fiata 131 i niestety nie posiada jak wiekszossc dohcow nakretki tylko jakas zasrana srube :/ jak by ktos dysponowal taka sruba to bylbym wdzieczny za kontakt

Cytat:
2006-10-08 23:37:16, bimber1 pisze:
Jak w temacie, bardzo pilnie.silnik pochodzi z fiata 131 i niestety nie posiada jak wiekszossc dohcow nakretki tylko jakas zasrana srube :/ jak by ktos dysponowal taka sruba to bylbym wdzieczny za kontakt

jak niezapomne to jutro sprawdze jaka to ma być sruba(mam taki wał na wierzchu),poszukam może znajde coś podobnego,ale nie obiecuje.....

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

Cytat:
2006-10-08 23:49:29, mar125 pisze:
jak niezapomne to jutro sprawdze jaka to ma być sruba(mam taki wał na wierzchu),poszukam może znajde coś podobnego,ale nie obiecuje.....

skarbie i ty teraz dopiero mi o tym piszesz

Cytat:
2006-10-08 23:37:16, bimber1 pisze:

Jak to coś ma lewy gwint i łeb chyba 19 -22 - to mam coś takiego . Sprzedałem w zeszłym tygodniu resztki starego silnika 1,6DOHC z Ritma , ale śruba mi została na pewno !

[ wiadomość edytowana przez: schab dnia 2006-10-09 08:30:31 ]

to coś ma lewy gwint i pochodzi z DOHCa z przednionapędówki , Bimber , może blok masz ze 131 ale wał to chyba z ritmo albo innej cholery tak jak i ja z resztą

argenty niektóre też miały śrubę zamiast nakrętki. postaram się poszukać tej śruby.

dobra tylko ze po rozmowie z kanią i pewnym milym panem w serwisie fiata dowiedzialem sie ze te sruby tez byly z prawym gwintem.,zreszta gosc serwisu fiata powiedzial ze siena ma taka sama srube,tyle ze z lewym gwintem a u mnie jest prawy to by wyjasnialo czemu ona sie wykrecila,gdyby to byl lewy gwint to nie bylo by takiej mozliwosci prawda ???? ja juz glupieje,musze sie dostac do tego chu... i sprawdzic jaki tam jest gwint.ale panowie szukajcie tej srubym nie wazne czy jest lewy czy prawy gwint

[ wiadomość edytowana przez: bimber1 dnia 2006-10-09 16:58:11 ]

no dobra,na 90% potrzebuje srube z prawym gwintem,czyli taka standartowa. te pozostale 10% to moze byc to ze nie umiem rozroznic lewej strony od prawej

witam
jeżeli ktoś ma na zbyciu to nabędę pilnie wał korbowy na śrubę ( nie nakrętkę) do 2000 DOHC
Pozdrawiam

Cytat:
2006-10-09 18:18:21, bimber1 pisze:
no dobra,na 90% potrzebuje srube z prawym gwintem,czyli taka standartowa. te pozostale 10% to moze byc to ze nie umiem rozroznic lewej strony od prawej

Jakbyś się jednak zdecydował na lewy gwint - to będę ją miał przy sobie . Odezwij się na priv-a to się umówimy .
Pracuję w N.Hucie - okolice placu Tomex .

Panowie czy oientuje sie ktos czy sruba z lewym gwintem jest taka sama jak ta z prawym ?? (czyli gwint,dlugosc,grubosc itp) ????