Sprężyny obniżające

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jeżeli bede obnizal swojego essa o okolo 40mm to musze zmieniac amorki tez czy nie?? Jezeli tak to jakiej firmy byscie polecili

Przy tego typu obniżeniu tzn do 40mm nie ma potrzeby wymiany standartowych amortyzatorów.Ja wcześniej tak jeździłem przez ponad rok i wszystko było ok.

spoko wielkie dzieki

podepne sie a niebieskie spręzyny obnizają coś auto czy tyko usztywniaja ?? bo moge miec na przód

Kolory sprezyn oznaczaja ich twardosc.Najtwardsze sa czerwone, później zielone, zołte i niebieskie.
to czy obnizają musisz sprawdzic u producenta po numerach na sprezynach

[ wiadomość edytowana przez: RysiekLBN dnia 2006-10-19 21:09:47 ]

Cytat:
2006-10-19 21:08:47, RysiekLBN pisze:
Kolory sprezyn oznaczaja ich twardosc.Najtwardsze sa czerwone, później zielone, zołte i niebieskie.

a zawsze myslalem ze kolory oznaczasja stopien obnizenia hehe dzieki

Cytat:
2006-10-19 21:08:47, RysiekLBN pisze:

hahahahhahahahah

bzdura na maxa... kolor sprezyn zalezy od producenta, np weitec ma zielone jamex czerwone, kw zółte nie osnacza to zadnej twardosci, a jesli nawet by oznaczało to napewno czerwone nie sa twardsze od zółtych KW czy zielonego Weiteca

to sam juz nie wiem hehe

poprostu kasdy producent ma swój "ulubiony" kolor

faktycznie nie jest to dla wszytkioch firm...
Weitec ziolone
H&R czerwone
Koni ma czerwone spreżyny
Vogtlanda i sa koloru fioletowego

kazda firma ma inne "kolory"twardosci

w weekend kupie od goscia bo sprzedal essa i mu zostaly chce za nie 80zł za 2szt tylko sam musze sciagnac je z amorków hehe auto jeźdzlo w niemczech wiec nie powinny byc sklepane

to bedzie pewnie eibach czyli -25mm

Fryszard z RS2000
bo ja bede takie zakladal i niewiem czy one troszke obnizają?

[ wiadomość edytowana przez: RysiekLBN dnia 2006-10-19 22:23:16 ]

Cytat:
2006-10-19 22:22:09, RysiekLBN pisze:
Fryszard z RS2000 bo ja bede takie zakladal i niewiem czy one troszke obnizają? [ wiadomość edytowana przez: RysiekLBN dnia 2006-10-19 22:23:16 ]

hmm... a w cabrio przypadkiem nie byly te same springi co w RSie ??

[ wiadomość edytowana przez: zenq dnia 2006-10-20 20:31:38 ]

rysiek rozumie ze do RS załozysz te springi? powinien wygladac jak kazdy RS moze ci lekko pójsc w góre jak teraz masz te z 1,6