Nowe końcówki wtryskiwaczy w 1,8D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam nowe końcowki wtryskiwaczy, bo stare trochę lały. Czy to moze zmniejszyc zuzycie paliwa ? Przed wymianą w miescie tak miał około 7L/100. Trasa 6L.

w.g mojej wiedzy tak powinno też zniknąć kopcenie.

Dolaczajac sie do watku. Jak sprawdzic czy wtryskiwacze ciekna? U mnie spalanie przy 95/h jezdze tak tylko i wylacznie nie schodzi ponizej 6l. Mieszkam w szwecji wiec sa puste drogi zero korkow itp. A spalania pilnuje policja Wiec jak sprawdzic czy czasem nie ciekna?

Tylko na stanowisku sprawdzisz. Bo trzeba wymusić odpowiednie ciśnienie.

jeśli leją to samochód kopci na czarno.. to łatwo samemu zauważyć, to oczywiście może być jeden z objawów.

ps. czy wtryski mogą stukać a nie kopcić? u mnie coś często stuka nie rytmicznie na wolnych obrotach, tzn raz stuka raz nie, spalanie w normie, nie kopci .. czy to mogą byc wtryski?

Cytat:
2006-10-05 14:50:28, Kajteknr1 pisze:
jeśli leją to samochód kopci na czarno.. to łatwo samemu zauważyć, to oczywiście może być jeden z objawów. ps. czy wtryski mogą stukać a nie kopcić? u mnie coś często stuka nie rytmicznie na wolnych obrotach, tzn raz stuka raz nie, spalanie w normie, nie kopci .. czy to mogą byc wtryski?

mój nie kopcił wcale (tylko przy zapalaniu troszke, jak kazdy) a wtryski nie miały ciśnienia i troche klekotały

Cytat:
2006-10-05 14:50:28, Kajteknr1 pisze:
jeśli leją to samochód kopci na czarno.. to łatwo samemu zauważyć, to oczywiście może być jeden z objawów. ps. czy wtryski mogą stukać a nie kopcić? u mnie coś często stuka nie rytmicznie na wolnych obrotach, tzn raz stuka raz nie, spalanie w normie, nie kopci .. czy to mogą byc wtryski?

spokojnie to tylko zawory i chyba popychacze, u mnie tez czasami klekoce, najbardziej slychac po przegazowaniu ja schodzi na wolnych obrotach.

Ps. czy w dieslu jakos reguluje sie zawory ??

Cytat:
2006-10-05 23:00:47, ToFastMKIV pisze:
spokojnie to tylko zawory i chyba popychacze, u mnie tez czasami klekoce, najbardziej slychac po przegazowaniu ja schodzi na wolnych obrotach. Ps. czy w dieslu jakos reguluje sie zawory ??

reguluje sie podkładkami o roznych grubosciach na popychaczach

Cytat:
2006-10-04 21:58:09, szmichal pisze:
mam nowe końcowki wtryskiwaczy, bo stare trochę lały. Czy to moze zmniejszyc zuzycie paliwa ? Przed wymianą w miescie tak miał około 7L/100. Trasa 6L.

no to sobie sprawdzilem i teraz wyszło 8,5 L miasto jakieś sugestie, czy cos mogli nie tak zrobic ?

kurde , dużo.. ja dzisiaj sprawdzalem, spalił 6.1L/100km a jakie korki we Wrocławiu to nawet w TV pokazują:/:/

coś jest poważnie nie tak, bo zakładam że jeździsz spokojnie.