MotoNews.pl

Najlepsza magnesowka???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jaka antena magnesowa jest obecnie uznawana za najlepsza na rynku? Mam radio Alana 100Plus. Zalezy mi na uzyskaniu jak najwiekszego zasiegu przy czym cena nie gra roli. I zeby wytrzymala 140 km/h bo szybciej nie jezdze.
Co moglibyscie mi doradzic?
Tylko koniecznie na magnes!

Pozdro

i ja się dołącze do pytania tyle, że oprócz zasięgu to interesuje mnie jakość odbioru i przedewszystki antena do 1m długości !!!

Majlepsza magnesowka ? ML-145 ? Do 1 m polecam Hustlera.

polecam Wilsona litle will.
Posiadam i jest super

MIałem Hustlera...teraz mam sirio AS100.Hustler ze względu na swoja czułość ...zbierał wszystko i robił sie bałagan, ale miał świetny magnes lepszy niz te placki po 12-16cm.Obecna sirio AS100 ma wiekszy zasięg o ok.3km, zbiera mniej szumów...jest lepsza,ale droższa...

1. zasieg zalezy od wielu czynnikow.
2. Mozesz zakupic kazda antenke i do niej magnes.

najlepsza na magnese hmmm TEXAS tylko skad wziac magnes o srednicy 50zm zeby ja utrzymał:]

73!!!

OK, wiec jaka magnesowke powinienem wybrac tak do 250 zl (ale to max) aby zapewniala jak najwiekszy zasieg (pomijajac pogode, teren itp)? Dlugosc i wyglad nie maja znaczenia. To co mnie satysfakcjonuje jesli chodzi o zasieg to 10-12km na trasie.

Taki zasięg spokojnie zapewni Ci każda ML-ka. Obojetnie czy sirio, czy midlanda, czy innego presidenta....

A jaka antenka magnesowa pozwoli na uzyskanie jeszcze wiekszego zasiegu za te 200-250 zeta?
Czy w Łodzi jest ktoś kto podniesie moc alana 100+ do przepisowych 4W bo obecnie wyciaga gdzies ok.2,5W. Ile to kosztuje?

A jaka antenka magnesowa pozwoli na uzyskanie jeszcze wiekszego zasiegu za te 200-250 zeta?
Czy w Łodzi jest ktoś kto podniesie moc alana 100+ do przepisowych 4W bo obecnie wyciaga gdzies ok.2,5W. Ile to kosztuje?

W Łodzi masz pod nosem samego "góru" sprzetu Cb vel"Kris", Cb39 0-603360445 ,0-696517000...to sa jego namiary.Jeden z najlepszych fachowców w Polsce od sprzętu cb....

OK dzieki IVEN!
Ale jak ktos ma jakies ciekawe propozycje niech pisze!

A na jakiej ulicy w Łodzi miesci sie firma "Krisa" bo jutro mam wolne wiec moze bym podjechal?

....tak trudno do niego zadzwonić?,przeciez podałem Ci numery telefonów....o ile dobrze pamietam to Rysownicza....nic nie kombinuj , zgłoś się do niego i będziesz zadowolony z efektu...

Panowie a co myślicie o takiej antenie jak COBRA A2000 ??

[ wiadomość edytowana przez: KOWAL1 dnia 2006-10-21 16:13:23 ]

Cytat:
2006-10-21 16:10:57, KOWAL1 pisze:
Panowie a co myślicie o takiej antenie jak COBRA A2000 ?? [ wiadomość edytowana przez: KOWAL1 dnia 2006-10-21 16:13:23 ]

kolego antena wyglada na solidna ale szczerze mowiac miałem mozliwosc jej przetestowania i nie jest to rewelacja z moim unidenem 620 sprawowała sie mniejwiecej tak jak hustler wiec wybor pozostawiam tobie jednak cena nie adekwatna do mozliwosci

Cytat:
2006-10-21 16:10:57, KOWAL1 pisze:
Panowie a co myślicie o takiej antenie jak COBRA A2000 ?? [ wiadomość edytowana przez: KOWAL1 dnia 2006-10-21 16:13:23 ]

kolego antena wyglada na solidna ale szczerze mowiac miałem mozliwosc jej przetestowania i nie jest to rewelacja z moim unidenem 620 sprawowała sie mniejwiecej tak jak hustler wiec wybor pozostawiam tobie jednak cena nie adekwatna do mozliwosci

Cytat:
2006-10-09 09:10:24, prezzess pisze:
OK dzieki IVEN! Ale jak ktos ma jakies ciekawe propozycje niech pisze!

A ja ma dla Ciebie kolego inną propozycję. Zmień sobie radio, bo ten Alan100 to zwykły szumofon, i jak wstawisz do niego dobrą antenę, to będziesz zbierał wszytskie śmieci z eteru, a co za tym idzie rozkręcisz squelecha na do takiego poziomu, że możliwiści długiej anteny sam sobie ograniczysz. Juz to przerabiałem to wiem. Miałem Alana 100+ z ML145 Sirio i już go nie mam. Kup sobie coś z Presidentów. NAwet używanego Herberta (jak ja ) i Sirio/Midland/President ML-145 a na pewno będziesz zadowolony. Sirio/Midland za jakieś 150 PLN nówka, President ML-145 za jakieś 250 PLN nówka, a radio President Herbert używane za jakieś 450 PLN i masz wypas.