Podświetlenie włącznika klimy-krew mnie zalewa!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie już mnie zalała, mam takowy z napisem ECO, czekałem sobie na nowy włącznik od gościa z allegro bo mój padł ( nie świeciło się żólte światełko wyłączenia klimy, podświetlenie napisu ECO było), padła jedna z żaróweczek informująca o załączeniu lub wyłączeniu klimy, pisałem posta w sprawie rodzaju żarówek ale żem człek leniwy to zapodałem nowy ( bo tak wygląda ) włącznik. wymieniam i co ?
Dupa wołowa dalej to samo, teraz to nie wiem czy mam pecha ? czy może coś nie tak z elektryką? tylko mam dwa ale:
primo górne podświetlenie się pali ( jak by padło coś np bezpiecznik to by nie świeciło),
secundo jak naciskam przycisk to widać po obrotach że klima się załącza i wyłącza a sygnalizacji nie ma. Więc nie wiem co jest grane, albo pechowo trafiłem bzdetny wyłącznik albo coś innego. Miał ktoś coś takiego?

Cytat:
2006-03-27 19:56:03, scraby pisze:
Więc nie wiem co jest grane, albo pechowo trafiłem bzdetny wyłącznik albo coś innego.

Czy wyłącznik od właściwego modelu? '98 i '99 miały inne niż starsze roczniki. Poza tym manualna klima i CC też miały różne.

pozdr, Robert

Ha!!! już wiem co było przyczyną! Gość ( u którego zakupiłem włącznik) mnie ożenił ze zwalonym włącznikiem a dokładnie jedną żarówką więc z dwóch złożyło się jeden i chula. A z tym Pane m to już allegro porozmawia, jeszcze mi wmawiał bezczelny, że wysłał sprawny...

a jak byś kupował całe auto niby sprawne
okazałoby się że spalone jak twoja żaróweczka. Kolega pojechał po omegę do niemiec niby ideał zewnątrz tak ale w środku popalona cała tapicerka od fajek i podarte co nieco nieżle się wnerwił tyle kilometrów a zdjęcia robili tak żeby nie było widać uszkodzeń a i silnik chodził jak diesel a to benzynka była
cwaniactwo

Tak,to juz nie te Niemcy,nie te auta,nie te dbanie o auto...aha, nie te ceny

A te żarówki to ja już 2 razy wlutowywałem nowe. Ten typ to chyba tak już ma.

----------------------------------------------
A jak nie wiemy co robić, to róbmy to!!!

mam ten sam problem... podswietlanie działa, ale ECO sie nie zapala po nacisnieciu. Jak to jest z obsluga klimy w Omedze ( '98 klimatronic ) :
po kazdorazowym wlaczeniu auta musze nacisnac ECO zeby sie zalaczyla klima czy pamieta ze byla wlaczona klima przed wylaczaniem zapłonu ??

pamięta jak była klima włączona po wyłączeniu auta, i w druga stronę tez tzn. jak ECO było wyłączone i działa sam nawiew (przynajmniej u mnie tak jest co uważam za prawidłowe),

U mnie w omedze B z 97 jest tak że jak mam włączona klime to nawet po wyłączeniu silnika i ponownym włączeniu działa nic sie nie przestawia, tak samo jest z ECO - jak mam włączone to jest tak cały czas - nawet po ponownym uruchomieniu silnika.

Panowie takie pytanie.. wymienilem sobie oswietlenie klimatronika na niebieskie diody.. no i troche mnie drazni zolte podswietlenie przyciskow pod spodem takich jak ECO czy podgrzewanie tylniej szybki.. ktos bawil sie w zamiane zaroweczki na diody? jak tak to jakie?? Pozdrawiam

Cytat:
2006-10-10 15:58:56, speed_pn pisze:
Panowie takie pytanie.. wymienilem sobie oswietlenie klimatronika na niebieskie diody.. no i troche mnie drazni zolte podswietlenie przyciskow pod spodem takich jak ECO czy podgrzewanie tylniej szybki.. ktos bawil sie w zamiane zaroweczki na diody? jak tak to jakie?? Pozdrawiam

Poszukaj, było

bylo i sie zmylo!! Nie ma nic na temat zmiany zarowek na diody! Nic konkretnego.. wszystko co znalazlem to "najlepiej kupic w ASO zarowki" taka odpowiedz niestety mnie nie satysfakcjonuje. Pozdro

Ciekawe, ja znalazłem w 3 sekundy

Klik

no ok, przyznaje tez to widzialem.. ale tam do konca tez nic nie jest opisane tylko zapodane foty.. a ja nie jestem architektem czy inzynierem zeby ze zdjec zgadywac co i jak.. dam rade jakos.. jutro rozbieram po kolei przyciski i bede cos kombinowal.. pozdro milego dzionka..