Regeneracja parownika Landi/Landi-Renzo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Mam taki problem: od pewnego czasu pojawiły się kłopoty z gazem (ciężkie przełączania benzyna -> LPG, gaśnięcie przy jałowych obrotach, większe spalanie, nierówna praca i większe spalanie). Pojawiło się to jakieś 3 tyg temu. Instalacja jest po przeglądzie i regulacji. Wnioskuję więc, że to parownik - przeleciane jakieś 60tyś. km.
Na formu opisy regeneracji dotyczą głównie Lavatto a nie Landiego/Landi Renzo.

Niedawno przeprowadziłem sie do Wawy i poszukuję tu osoby/warszatatu, który mógłby mi pomóc. Jeśli ktoś może dać namiary na speca od gazu lub osobiście doradzić to będę wdzięczny.

Pozdr

hmmm, czy tylko ja mam Landiego i podobne problemu??

Reduktory różnią się w bardzo nieznacznych szczegółach. Jeśli chcesz to robić sam, to zakładam, że nie Masz dwóch lewych rączek i potrafisz zrobić użytek z szarych komórek. Wystarczy Ci opis do Lovato, resztę sobie dopatrzysz, jak rozkręcisz Swój reduktor. Zwróć tylko uwagę czy przewód doprowadzający gaz do reduktora ma na końcu takie zgrubienie zrobione przez sprasowanie końcówki, czy może jest jakaś uszczelka. W pierwszym przypadku jak uszkodzisz tą "baryłkę" to bez specjalnego przyrządu będzie trudno to zrobić, a w drugim może być konieczna wymiana tej uszczelki.
Jeśli nie chcesz tego robić samodzielnie (niekoniecznie z powodu braku umiejętności czy wiedzy) to jedź do gazownika i zleć regenerację, opis do tego nie potrzebny. Nie znam niestety warsztatów w W-wie więc tu Ci nie pomogę, poszukaj w "polecanych".

Ello,

Zgodzę się z Tobą w 100% dwóch lewych rączek nie mam ale brak mi jakiegokolwiek warsztatu i narzędzi coby rozbebeszyć reduktor. Dlatego pytałem o jakiś namiar na speca. Poza tym reduktor mam w takim miejscu, że diabelsko ciężko zczytać jaki to model aby zakupić zestaw do regeneracji.

Dlatego jeśli ktoś zna sepca (godnego polecenia) z Wawy lub okolic to byłbym wdzięczny.

Pozdr