[MKVII] Pytanie odnośnie wymiany klamki w 3-drzwiówce

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ;]
Chce wymienić klamkę od strony pasażera i zastanawia mnie czy jest ona zaczepiona nitami czy śrubami? Jeżeli są jakieś nity to wiecie może jak ją zdemontować? I tak jeszcze zapytam pobocznie, ma może ktoś na sprzedaż ów taką klamkę ? ;P

jeśli masz na myśli zewnątrzną, to jest przykręcana śrubami. Zobacz sobie na allegro jak wygląda taka klamka i będzie wszystko jasne.

Jak wewnetrzne to mam 2 czrarne zbedne... . A jesli chodzi o montazz to wewnetrzna łatwo sie zmienia wystarczy wyciagnac zaslepke najlepiej delikatnie srubokretem i trzyzakiem odkrecic srobke podwadzic klamke, zdjac linke zalozyc to do nowe i wsunac na miejsce nowa. A jesli chodzi o zewnetrzna to boczek trzeba bankowo zdjac ale co dalej to nie wiem bo mam tez przed soba wymiane klamki zew. ale od kierowcy. Pozdro

ja mam cabrio,a robilem to tak. Zdemontujesz boczek i klamka jest na 2 srubach,wkladasz w otwory srubokret,trafiasz nim na sruby i odkrecasz,zdejmujesz klamke zakladasz nowa ale tak zeby ci oriwrala drzwi,czyli tym cyckiem wystajacym na taka plaska dzwigienke i teraz jest najgorzej bo troche sie pomeczycie za 1-szym razem zeby dobrze ja zalozyc a potem ciezko troche bedzie trafic srubami zeby nie spadly ze srubokreta przy przykrecaniu,skrecamy mocno,zakladamy boczek i gra gitara.