Lantra - ile pasków

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Czy w hyundai lantra 1997 silnik 2litry z klimatyzacją są trzy paski napedowe :
1) alternator,
2) wspomaganie
3) klimatyzacja.
Bo tak twierdzą w JC Auto.
Będę wdzięczny za odpowiedź.
pzdr
pgr

tak....
na dodatek jak ci walnie pasek od wspomagania to pikuś bo nic sie nie dzieje.....ale jak ci walnie od alternatora to juz jest bardzo niewesoło.

Na dodatek wpomagania jest klinowy a pozostałe 2 są wielorowkowe.

Hej,
Wymieniłem te trzy paski, dwa były juz popękane i bez kilku ząbków ... różnica w jeżdzie wyczuwalna. Lepsze uruchamianie, ciszej i chyba pewniejsze wspomaganie.
Aha sprawdziłem też hamulce i z tyłu muszę wymienić tłoczek w zacisku (skorodował). Czy można kupic sam tłoczek czy muszę kupic cały zacisk?
Wiesz może Arturo?
pzdr
pgr

hmmm z tym tłoczkiem to nie wiem dzoń do ASO na Hynka w stolicy bo tam jest jedyny kumaty kolo w sklepie..choć ostatnio ma pomocnika co nie ma pojęcia i się jąka strasznie

masz tam pewnie to samo co w coupe może poszukaj używki kompletnej jeśłi w aso jest zaporowo

hej,

Obdzwoniłem pół ASO i ....nic ...nie chcą powiedzieć lub im się nie chce. Trzeba rozebrać zacisk i zmierzyc wymiary tłoczka. Acha - firma Carix mają same tłoczki hamulcowe po niskich cenach ale trzeba znać wymiar. Sam tłoczek w ASO kosztuje ponad 300 zł (na przód tylko 60 zł) a w carixie tłoczki sa po około 50 zł.
Juto bede znał ten wymiar....
pzdr
pgr