Dla cieknacych maglownic w MK7

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Jestem wlasnie po wymianie uszczelki w maglownicy na walku wchodzacym od kierownicy i okazalo sie ze mozna tego dokonac przez godzine, popijajac kawke i nie zagladajac pod samochod.

Czy sa zainteresowani jak to zrobic??

TAAAAK!!!

pewnie że mozna -jedziesz do warsztatu i pralka pierze a ja leże

Sisi chociarz jestem po wymianie maglownicy to chętnie sie dowiem na przyszłość

Ej no cos bujasz tak to nawet w erze niemaja

No wiec skoro jest zainteresowanie to spiesze z opowiescia jak to bylo.

Objezdzilem kilka serwisow w Lodzi kazdy chcial to wymienic za minmum 300 PLN i 8 godzin roboty, a tu nagle jeden mowi 230 PLN i 2-3 godziny. Zaryzykowalem i przyjezdzam dzisiaj na 8, a mechanika nie ma gdyz spoznil sie 10 minut. Wzial kluczyki i wjezdza na stanowisko z podnosnikiem kolumnowym i nastepnie robi sobie kawe. Ustawil sobie kierownice na wprost i wyjal kluczyki blokujac ja. Nastepnie odkrecil oslone plastikowa nad pedalami, potem odkrecil mocowanie walka kierownicy od przekladni, potem pedal gazu wjal. Kolejny krok byl najciekawszy bo z podlogi wyjal taka sporawa plastikowa zaslepke ktora odslonila rownie sporawa dziure w podlodze. Przy tak duzej dziurze w podlodze to juz wymiana zimeringa i plastikowgo kapselka to juz byl pikus.

O 9:20 wyjechalem z serwisu i tyle.

A wiesz jaki jest koszt samego uszczelniacza?

Uszczelniacz 37,11 PLN
Pokrycie uszczelniacza 9,98 PLN
Dolewka oleju 0,2l 10,71 PLN

Wszystkie czesci orginaly.

Cytat:
Objezdzilem kilka serwisow w Lodzi kazdy chcial to wymienic za minmum 300 PLN i 8 godzin roboty, a tu nagle jeden mowi 230 PLN i 2-3 godziny. Zaryzykowalem i przyjezdzam dzisiaj na 8, a mechanika nie ma gdyz spoznil sie 10 minut. Wzial kluczyki i wjezdza na stanowisko z podnosnikiem kolumnowym i nastepnie robi sobie kawe. Ustawil sobie kierownice na wprost i wyjal kluczyki blokujac ja. Nastepnie odkrecil oslone plastikowa nad pedalami, potem odkrecil mocowanie walka kierownicy od przekladni, potem pedal gazu wjal. Kolejny krok byl najciekawszy bo z podlogi wyjal taka sporawa plastikowa zaslepke ktora odslonila rownie sporawa dziure w podlodze. Przy tak duzej dziurze w podlodze to juz wymiana zimeringa i plastikowgo kapselka to juz byl pikus.

wielkie halo...a ja kiedyś zrobiłem sobie to sam na parkingu w pracy...klucz 10, ostry płaski wkrętak, szczypce do pierscieni segera...2 godziny i kupa satysfakcji nie mówiąc o zaoszczędzonej kasie

Cytat:
2006-09-28 08:43:20, tjmdm pisze:
wielkie halo...a ja kiedyś zrobiłem sobie to sam na parkingu w pracy...klucz 10, ostry płaski wkrętak, szczypce do pierscieni segera...2 godziny i kupa satysfakcji nie mówiąc o zaoszczędzonej kasie

Masz calkowita racje ze tak mozna tylko caly problem byl w tym ze kazdy mowil ze trzeba wyjac maglownice bo inaczej sie nie da, a ty wiedziales o tym skrocie i nie podzieliles sie z innymi i ja musialem wydac kase zeby sie o tym dowiedziec

Dzieliłem się i to wielokrotnie

Cytat:
2006-09-28 09:11:54, tjmdm pisze:
Dzieliłem się i to wielokrotnie

A wiec trzeba bylo lepiej szukac

Cytat:
2006-09-28 23:30:51, ksiudek pisze:
A wiec trzeba bylo lepiej szukac

tja no coś tak tyle, że nie wiem czy by się znalazło bo ostatnio "moderatorzy" forum robią tu niezłe czystki ale o tym ciiiiiiiiiiii

A ten patent działa w MK6?

Cytat:
2006-09-29 08:14:37, Pawol pisze:

A to juz wlasciciele MK6 musza sie wypowiedziec.

Cytat:

przypuszczam, że sposób uszczelnienia jest podobny (o ile nie taki sam) więc powinno to także sprawdzać się w starszych maglach

panowie to moze ktos opisze całośc
bo bym chetnie sobie wymienil bo mi leje jak diabli mk7 95 rok combi
1. gdzie i jakie kupic uszczelnienie i po ile
2. od czego zaczac jakie narzedzia jak zdemontowac

bede ogromnie wdzieczny
nara

Cytat:
panowie to moze ktos opisze całośc
bo bym chetnie sobie wymienil bo mi leje jak diabli mk7 95 rok combi
1. gdzie i jakie kupic uszczelnienie i po ile
2. od czego zaczac jakie narzedzia jak zdemontowac

postaram się sklepać parę słów jak to robiłem ale dopiero w poniedziałek bo teraz mi się nie chce

PS. rok temu nazat taki zestaw naprawczy kosztował 50 zł; jak jest teraz nie wiem

ok to czekamy
dziekiii

Dobry sposob w przypadku gdy walek przekladni nie ma skorodowanej
czesci stykajacej sie bezposrednia z uszczelniaczami