Cieknie z chłodnicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam opadją mi już ręce kupiłem już drugą chłodnice i dalej to samo, grzeje sie i gubi wode czy to mozliwe, że to nieszczelnosc chłodnicy? wszystkie przewody szczelne, nie twardnieja nawet za nadto, termostat nawet wymieniłem. Na wolnych obrotach przy zimnym silniku jest ok ale jak tylko złapie temp. leci jak z rynny gdzieś w okolicy dna zbiorniczka wyruwnawczego. Czy ktos ma jakieś pomysły co może być tego przyczyną?

Gdzieś w tych okolicach gdzie cieknie (pod zbiornikiem wyrównawczym), jest korek spustowy - może masz niedokręcony ?
Jeżeli są to nowe chłodnice, to ... wymień ewentualnie korek, bo masz zapewne jednak zbyt duże ciśnienie.

nie węże nie są na tyle twarde korek sprawdzałem, zdjąłem plastikowy dekielek pod korkiem żeby się upewnic czy niewywala góra ale jest ok sucho tylko na dnie zbiorniczka przy łaczeniu z chłodnicą zbiera się płyn a jak silnik jest gorący (90) nie przegrzewa sie jeszcze ogrzewanie działa a już cieknie jak z kranu z predkością ok. litr na minutę

Nie bardzo rozumiem.
Te chłodnice (obydwie) były używane czy nowe ??
Jeśli używane i cieknie na złączu zbiornika z radiatorem chłodnicy, to pojedź do warsztatu gdzie naprawiają chłodnice i tam wymienią Ci uszczelkę.
Ale wiedz jedno, że na zbyt długo taka naprawa może nie starczyć.
Mnie naprawiali juz dwa razy i po około roku ciekła od nowa, przy czym po pełnym nagrzaniu sie silnika juz nie ciekło a jednie po pojawieniu sie piewszego cisnienia oraz jak już stygła.
W końcu kupiłem (niedawno) nową chłodnicę i mam spokój.