Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2003-06-08 16:17:25 Witam
Właściwe pytanie do "właściwego człowieka" ![]() Przed założeniem BREKompa Musisz sprawdzić czy Posiadasz w zegarach pod linką prędkosciomierza taki mały "cwancyk" z trzema wyprowadzeniami ( raczej jak nie Miałeś kompa ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Edmund Dantes P.S. to dzięki BRE KOMP-owi jestem w stanie udowodnić niedowiarkom że OMESIA może palić mniej niż 10l na mieście , bez tego raczej ciężko byloby przekonać malkontentów |
Zdroja Opel Omega A 2.4i Pyrzyce / Szczecin | 2006-06-05 16:08:48 Mam pytanko. Gdzie można przeprogramować Tego BRE Kompa. Mam wyśietlacz od C20NE, a chciałbym, żeby go przeprogramowali na C24NE. Ktoś kiedyś pisał na forum, ale nie mogę tego znaleźć, że w ASO bez problemu to robią. Niestety w obydwuch ASO w Szczecinie powiedzieli mi, że się tego nie podejmą, bo nie wiedzą jak. Może w innym mieście w ASO??? Ktoś to kiedyś robił? |
![]() SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2006-06-05 20:25:59 Cos ci sie wersje omeg pokickaly.Nie przeprogramowuje sie BC tylko wymienia taka biala kosc Eprom z tylu BC . |
Zdroja Opel Omega A 2.4i Pyrzyce / Szczecin | 2006-11-06 20:54:23 Zmieniłem wyświetlacz, na nowy, bo poprzedni był mocno porysowany. Tej białej kości od C24NE dalej nigdzie nie mogę dostac, więc komputer nie pokazuje dokładnie parametrów, ale bardzo się nie myli.
Natomiast w tym wyświetlaczu jest coś dziwnego: Jak wartość zasięgu spadnie poniżej 50km zaczyna mrugać i przy starcie silnika zawsze będzie wyświetlał się zasięg, niezależnie od tego na jakim parametrze był, kiedy wyłączałem silnki poprzednim razem. To zrozumiałe i tu wszystko jest ok. Ale dlaczego to samo robi z temperaturą zewnętrzną??? Jak wartoś temp. zew. spadnie poniżej 5'C zaczyna mrugać i zawsze przy starcie silnika wyświetla tem. zew. We wcześniejszym wyświetlaczu tak nie miałem. Na początku myślałem, że to komp od Disla, ale z tego co mi wiadomo w Dislach nie było komputerów pokładowych w Omegach A. Ma ktoś jeszcze tak samo? |
seweryn80 LOB MEMBER Opel Omega B 2,5 v6 Będzin | 2006-11-06 21:03:29 Hmm To też tak powinno być to jest ostrzeżenie przed gołoledzią ja tego nie mam a nie wiem dlaczego.
A jeszcze jedno są jakieś inne funkcje tego kompa np przez trzymanie 2 przycisków itp [ wiadomość edytowana przez: seweryn80 dnia 2006-11-06 21:05:46 ] |
Zdroja Opel Omega A 2.4i Pyrzyce / Szczecin | 2006-11-06 21:08:00
W poprzednim wyświetlaczu też tego nie miałem, więc uznałem to za dziwne. Jak przytrzymasz dwa przyciski naraz to pokaże Ci wersję jaką masz (tzn. do jakiego silnika) [ wiadomość edytowana przez: Zdroja dnia 2006-11-06 21:10:04 ] |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2006-11-06 22:28:51
w obu A miałem to samo, przy czym temp zewn mruga przy +3stC. Obie A po 92r może tu przyczyna? |
MEGA_3 LOB WETERAN caravany dziwne Kalisz | 2006-11-06 23:11:43
też tak miałem i tak ma być |