MotoNews.pl

Stacje LPG w Niemczech?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W przyszłym tygodniu wybywam do Niemiec, jak wygląda u nich sytuacja z LPG? Nie będzie problemu ze znalezieniem stacji? Czy będe musiał się turlać na benzynie?

hmm... to zależy gdzie jedziesz... ja jechałem przez Berlin i do hannoveru. Wiem że na Shellu w trasie jest GAZ. i nie ma najmniejszego problemu z podłączeniem, bo oni juz mają dwa dystrybutory nie trzeba już lecieć i zostawiać kaucję za końcówke do wlewu.
Miłej trasy
P.S.
Gaz niemiecki jest duuuuużo lepszy niż nasz !!!
Ja na swoim autku się przekonałem, mimo że jest 1.4 i ma już 15lat to jechałem prawie 180 na gaazie.

byłem w Niemczech niecałe dwa miesiące temu i miałem spory problem ze znalezieniem stacji LPG,najlepiej przed samą granicą zalać butle do pełna,a pozniej to juz wszystko zleży od szczęscia czy znajdziemy jakąs stacje gaz też jest bardzo drogi coś koło 3,5 zł

Najlepiej przed samą granicą kupić książkę z rozmieszczeniem stacji LPG na terenie Niemiec. Nie ma problemu z tankowaniem.
P.S Aha -tankujesz sam a nie osoba ze stacji

Tu masz mape

No to po trasie, łącznie 2 400 km i po 14 godzin jazdy w jedną stronę, bez żadnych problemów I powiem wam że równie dobrze mogłem miec samochód na uran... nie znalazłem żadnej stacji z LPG przy autostradzie. Większość trasy po Niemczech musiałem się kulać na benzynie...

Cytat:
2006-10-04 22:11:10, Wojtas179 pisze:
byłem w Niemczech niecałe dwa miesiące temu i miałem spory problem ze znalezieniem stacji LPG,najlepiej przed samą granicą zalać butle do pełna,a pozniej to juz wszystko zleży od szczęscia czy znajdziemy jakąs stacje gaz też jest bardzo drogi coś koło 3,5 zł

3,5pln jaki gaz tankowales Mieszkam przy granicy, nieraz jezdze do berlina i lpg kosztuje ok 0.60 ojro co daje cirka 2,40pln zalezne od kursu ojro ofkors

-----------------
loża rządzi, loża radzi, loża nigdy Cię nie zdradzi..
Elitarna jednostka specjalna "Loża szyderców"