Centralka airbag - gdzie jest ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
gdzie jest (powinna byc) centralka sterowania airbag w 1,8D 96 r?

za kokpitem, musisz ściągnąć kokpit żeby sie do niej dostać. Ja miałem w tym miejscu nad schowkiem otwieranym.

za zegarami po lewej.

schul sie głęboko pod kierownicę, na wzmocnieniu nad kierownicę ujrzysz tajkie cuś z zóltą wtyką

czy jak sa poduchy to musi byc kontrola poduszek ? Ja nie mam i widzialem wiele innych ktore tez nie mają (patrzalem tylko na diesle). w 1,6 widzilem ze jest ...

znalazłem sterownik poduch. Ale ponawiam pytanie o kontrolke... czy jest w każdym escorcie ?

Cytat:
2006-10-11 22:40:44, szmichal pisze:
znalazłem sterownik poduch. Ale ponawiam pytanie o kontrolke... czy jest w każdym escorcie ?

jak jest poduczka to jest kontrolka

chyba że kokpit jest z innego fiorda a to już daje do myślenia.

Cytat:
2006-10-12 08:11:08, Kleszczak pisze:
chyba że kokpit jest z innego fiorda a to już daje do myślenia.

a czy widac w tej kontrolce oznaczenie jak sie nie świeci, tak jak w innych, np. na kontrolce kierunkowskazów widać strzałki nawet jak sie nie świeci. czy z kontrolką poduch jest inaczej ?

kontrolka aibag świeci na na pomarańczowo tj. mruga naprzemian dwa mrugnięcia i przerwa. Zobacz czy na cyferblacie masz symbol airbagu

Cytat:
2006-10-12 18:52:01, Kleszczak pisze:
kontrolka aibag świeci na na pomarańczowo tj. mruga naprzemian dwa mrugnięcia i przerwa. Zobacz czy na cyferblacie masz symbol airbagu

gdzie ma byc ten symbol, na kontrolce ?

tak samo jak świecą ci na cyferblacie światełka jak podgrzewa świece czy kierunki, czy światła zaświecisz to świeci kontrolka z symbolem airbag

Cytat:
2006-10-12 19:57:39, Kleszczak pisze:
tak samo jak świecą ci na cyferblacie światełka jak podgrzewa świece czy kierunki, czy światła zaświecisz to świeci kontrolka z symbolem airbag

pytalem czy widac ten symbol na kontrolce tez jak sie nie swieci tak jak widac na innych kontrolkach jak sie nie świecą. Bo chce wiedziec czy tylko spalila sie zarowka czy ktos co grzebał.

Cytat:
2006-10-12 20:37:40, szmichal pisze:
pytalem czy widac ten symbol na kontrolce tez jak sie nie swieci tak jak widac na innych kontrolkach jak sie nie świecą. Bo chce wiedziec czy tylko spalila sie zarowka czy ktos co grzebał.

mogła sie spalić żarówka ale przyjrzeć sie i widać symbol kontrolki
Gdzieś w tym pasku masz mieć symbol airbag który powinien nie świecić.

Cytat:
2006-10-12 22:27:28, Kleszczak pisze:
mogła sie spalić żarówka ale przyjrzeć sie i widać symbol kontrolki Gdzieś w tym pasku masz mieć symbol airbag który powinien nie świecić.

jak napisałem ja mam MK7 czyli inny licznik. Kontrolka powinna byc u góry ale nic nie widać zeby miała byc. Oglądałem zdjecia liczników na allegro i na zadnym nie widzialem aby była.

Wykręc zegary i będziesz widział czy jest czy nie ma,we wszystkich zegarach jest kontrolka airbagu,jeśli nie ma airbagu w kierownicy to kontrolka jest nie aktywna tak jak kontrolka abs itp jest na zegarze ale jak nie ma w wyposażeniu to się nie podświetla.Chyba że masz stary licznik i faktycznie jej nie ma,a napewno nie świeci bo poprzedni właściciel wyjął żarówkę bo świeciła non stop

RafalRor wiem że chcesz pomóc ale prosze cie piż z przerwami.
Druga sprawa że nie każde liczniki miały kontrolke airbagu czy abs'u. Jeżeli jej nie ma to znaczy że nie jest z tego auta.

A były wogóle MK7 bez AIRBAGów ??

[ wiadomość edytowana przez: szmichal dnia 2006-10-12 23:30:01 ]

nie, jeden była na 95%

Cytat:
2006-10-12 23:40:36, Kleszczak pisze:
nie, jeden była na 95%

sorry ale nie rozumiem tego co napisałeś