Glosniki -2 czy 3 drozne??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

jak w temacie szukam jakis glosnikow do auta ale nie wiem na co sie zdecydowac
glosniki maja grac pod wzmakiem alpine
ma byc zestaw odseparowany tylko wlasnie nie wiem czy
dwu czy trzydrozny
moze ktos ma i wie co i jak prosze o jakas rade
i jak macie to namiary na jakies sensowne sklepy najlepiej ktore maja www

W jakiej kwocie to ma byc i do jakiej muzyki??
ze sklepow to www.essa.com.pl

hmmmmmmm
w essie bylem i rozmawialem z wlascicielem na temat glosnikow ale w sumie braklo mi czasu
jako ze ten czlowiek ma niemalo w glowie moglbym z nim gadac i gadac ale mosialem wracac do swojego miasta
ale wracajac do tematu slucham w sumie wszystkiego
moje auto to sierra kombi
lubie sluchac muzyki i wsluchiwac sie w najmniejsze trzaski
bardzo chcialbym zakupic jakies glosniki z ktorymi moglbym wybrac sie w przyszlosci (wiosna) na jakis konkurs car audio
przynajmniej zobacze co musze poprawic
najlepiej jakby kupil cos do 1500zl

znalazlem w tej cenie dls i infinity
hmmmmmmmmm
sam nie wiem czekam na rade
a ha glosniki beda grac pod wzmakiem

Dobrym zestawem było by to :
woofery z R6A
tweetery SEAS KTN25F
zwrotnica robiona dokladnie do Twojego samochodu

Cytat:
2006-10-13 21:37:38, wloszek2 pisze:
ale wracajac do tematu slucham w sumie wszystkiego moje auto to sierra kombi lubie sluchac muzyki i wsluchiwac sie w najmniejsze trzaski bardzo chcialbym zakupic jakies glosniki z ktorymi moglbym wybrac sie w przyszlosci (wiosna) na jakis konkurs car audio przynajmniej zobacze co musze poprawic najlepiej jakby kupil cos do 1500zl znalazlem w tej cenie dls i infinity hmmmmmmmmm sam nie wiem czekam na rade a ha glosniki beda grac pod wzmakiem

Systemy dwu i trzudrożne mają swoich zwolenników jak i przeciwników, systemy dwudrożne generalnie dużo łatwiej zestroić i mniej kłopotów z montażem. Natomiast zestawy 3-drożne, to bardzo wymagające systemy, trzeba dużego doświadczenia żeby wydobyć całą kwintesencję dźwięku. Generalnie przy podziale pasywnym polecam dwudrożne, natomiast przy aktywnym można spróbować z zestawem 3-drożnym. W tym drugim jest dużo trudniej, ale efekty zwłaszcza w samochodzie są sporo lepsze

a w jakich mniejwiecej cenac chodzi taki sprzet
tzn ile trzeba miec floty zeby sie rozgladac za jakims zestawem 2way a ile na 3 ??
nie ukrywam ze chcalbym kiedys sprobowac swoich sil na jakims konkursie moze nie dla dyplomu a zeby dowiedziec sie co jeszcze jest do poprawy wiec nie chcialbym sie na starcie zgasic jako kompletna sierota z jakims badziewnym sprzetem
wiekszosc klockow juz mam brakuje mi tylko tych glosnikow
a sa one najwazniejsze

no jakis sensowny zestawik 3way to ok 2000zł wiec troche ciezko ja polecam Morela Dotech OVATION 6, Focal K2 Power 165 KPS, JBL C608 GTi, AudioSystem RX165Pro.