Mobil super M diesel SAE 15W-40

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam gorąco Dzisiaj wymieniam olej w swoim essim.Co prawda niewiem czym poprzednik go zalał ,ale spodziewam się wszystkiego . Kupilem Mobil super M diesel SAE 15W-40.Nic mi to nie mówi mam tylko nadzieję że nie odwaliłem głupoty .POZDRAWIAM

mobil to jeden z najlepszych byle nie lotos i orlen

marek007 - ile płaciłeś?

Czemu Lotos jest zły? Ja właśnie miałem zamiar kupić syntetyk z Lotosu...

P.S Mógłby mi ktoś wytłumaczyć czym się różni olej np. syntetyczny, półsyntetyczny, mineralny od np. takiego który kupił kolega (z przeznaczeniem do diesla) ???

Jakosc lotosa rowna sie z mobilem. sprzedaje w sklepie i kazdy chwalil sobie ten olej szczegolnie do diesla po za tym cena jest nizsza

A swojego zaleje firmowym FORD-a 10W/40 Formula XR+ takze polsyntetyk bo taki jest zalecany do tego sinika z tego co czytalem.
bedzie latwiejszy rozruch w zimie.
Tez nie wiem jaki olej byl lany przedtem dokladnie ale z ogledzin korka (brak jakiegokolwiek nagaru na obrzerzach korka i wlewu) i lepkosci oleju wynika ze co conajmniej polsyntetyk.

Cytat:
2006-10-14 18:12:12, Kinek_W pisze:
Jakosc lotosa rowna sie z mobilem. sprzedaje w sklepie i kazdy chwalil sobie ten olej szczegolnie do diesla po za tym cena jest nizsza

hmm zalerzy jaki lotos i jaki mobil, ja miałem najpierw Lotos 15W-40 Diesel i zmieniłem na Olej Forda 15W-40 , niebo a ziemia na korzyść forda.. nigdy więcej lotos.

Cytat:
2006-08-03 19:07:30, MaRio-sKaTe pisze:
Czemu Lotos jest zły?

Lotos - od zmiany do zmiany - 1,5l oleju
mobil lub fordowski (tanszy) 15w/40 - o,3 litra na zmiane do dolewki

Mi to mowi wszystko.

Cytat:
2006-10-15 08:07:12, Seba pisze:
Lotos - od zmiany do zmiany - 1,5l oleju mobil lub fordowski (tanszy) 15w/40 - o,3 litra na zmiane do dolewki Mi to mowi wszystko.

potwierdzam, chodź u mnie zamiast mobila jest ford, ale spalanie oleju równierz spadlo praktycznie do 0..