Co ile regulacja zaworów w 1.8 TD?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko co ile regulacja zaworow? Sprowadzilem autko z holandii, rozrzad juz zaly wymienilem a teraz pytanie czy warto jeszcze wyregulowac zawory? Bo mam do wymiany uszczelke pokrywy zaworów bo cieknie. Z góry dziękuje.

jeżeli już będziesz miał zdjętą pokywę i masz szczelinomierz to warto to zrobić bez względu na przebieg, tym bardziej że auto dopiero przyprowadziłeś

nie szczelinomierz tylko wymienne blaszki. regulacja zaworów polega na wymianie blaszek o określonjej grubości

Cytat:
2005-02-14 23:28:02, semisok pisze:
nie szczelinomierz tylko wymienne blaszki. regulacja zaworów polega na wymianie blaszek o określonjej grubości

jeżeli już to podkładki. A powiedz mi w takim wypadku skąd będziesz wiedział jaką grubość podkładki zastosować jeżeli radzisz podejść do tej operacji bez szczelinoierza

nie ja tylko serwis. ale z tego co wyczytałem podkładki te wkłada się do puki nie zlikwiduje się luzu tzn metodą prób i błędów

Cytat:
2005-02-15 22:26:12, semisok pisze:
nie ja tylko serwis. ale z tego co wyczytałem podkładki te wkłada się do puki nie zlikwiduje się luzu tzn metodą prób i błędów

czyli uważasz, że jak będe sam sobie wymieniał podkałdki to najpierw muszę pojechać do sklepu kupić 8 podkładek o grubości 3mm, 8 o grubości 3,05 i tak dale aż do mniej więcej 4,65 no bo nie wiedomo jakie są luzy, oznacza to że musze kupić ponad 200 podkładek? mi się wydaje że lepiej najpierw zmierzyć owym szczelinomierzem jakie są potrzebne /o jakiej grubości/ i dopiero zaopatrzyć się tylko w 8 podkładek o odpowiedniej grubości

ile kosztuje taka usługa w porządnym warsztacie?(robocizna + częsci) ?

Czy do wyjęcia/włożenia podkładek potrzebne są jakies specjalne narzędzia? W WKŁ pokazują taki hak.
Czy ktoś z Was to robił?