MotoNews.pl

Mam sekwencje Lovato od 2 dni. Śmierdzi gazem??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
To normalne na początku czy jechac z miejsca do gazownika żeby wyregulował??

mysle, ze nie powinno smierdziec, najlepiej spytaj swojego gazownika, ew. podjedz na sprawdzenie szczelnosci.

Pozd

Wlasnie cos mi tak po glowie chodziło. Jade zaraz bo mi kurde ktos zapali w wozie i bedzie bum.

Mi śmierdizało ale przy II generacji. Po przebojach z "zawodowcami" odnalazłęm brak uszczelki przy doprowadzeniu gazu pod wtrysk!!! Śmierdziało mi na postoju przy włączonym nawiewie. Śmigaj do nich i niech szukają. Mi całyt układ trzy razy piankami sprawdzali i twierzili że coś mi się zdaje, wymieniłem cały układ wydechowy, uszczelkę pod patelnię, i mase innych zbędnych detali znim doszedłem o co chodzi

Tak jak pisał Podola - śmigaj do gazowników! Nic nie powinno śmierdzieć. Coś musieli spi*****ć przy zakładaniu. Napisz potem co to było, może na przyszłość się komuś przyda.

Dzieki Wielkie wlasnie sie zbieram i jade. Zdam relacje co i jak.

2 dni tzn ze jest to na gwarancji nic nie mysl wal jak w dym do warsztatu gdzi ci to montowali i niech szukaja powodzenia.

Juz wróciłem z warsztatu. Problem z głowy. Przy głownym przewodzie doprowadzajacym gaz do wtryskiwaczy poluzowała sie obejma, jak facet prysnął jakimś sprayem to bąbelki skakały jak ta lala. Juz po sprawie nic nie śmierdzi. Tak na marginesie ile powininem silniczek 1.6 16v palic gaziku w miescie i jeszcze jedno jaki gaz Orlen, Shell, Statoil?? Teraz zatankowałem Orlen jak dojdzie do 100 to zatankuje raz jeszcze aby zobaczyc ile pali.

mi tez smierdziało ale nie cały czas tylko czasami ,
po wymianie uszkodzonej sondy lambdy juz nie smierdzi .

[ wiadomość edytowana przez: didoxxl dnia 2006-10-19 16:34:40 ]