Co możę trzeć w kierownicy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć. Dwa dni temu zauważyłem, a raczej usłyszałem, że w czasie kręcenia kierownicą coś głośno ocira w środku. Nie odczułem specjalnie oporu przy kręceniu. Ściągnąłem plastikoą osłone z góry i z dołu kierownicy ale nic tam nie widze żeby blokowało. Czy ktoś kiedyś miał podobny przypadek, a może coś w przełączniku zespolonym odpadło lub trze, choć wymieniany był w lipcu na oryginał nówka i wolałbym go nie wyciągać jeśli to nie konieczne. Co mogę jeszcze sprawdzić?

moze trzec tasma od poduszki powietrznej, mogł sie tez skonczyc smar na stykach od klaksonu.

Obstawiam bolce od klaksonu

chłopaki a możecie to jeśli się da zaznaczyć na fotkach, które to miejsce

a czy żeby sprawdzić klakson muszę go jakoś demontować?

sciagnij kierownice i sprawdz styki, wtyczke poduszki itp, ułozenie kabelków.

sorry fryszard że Cię męcze ale czy jest gdzieś opis jak ściągnąc kierownicę, czy nie ma z tym kłopotów, jak się za to zabrać?

teraz znalazłem w wyszukiwarce jak ściągać kiere to może będe próbować

[ wiadomość edytowana przez: pawkulaga dnia 2006-10-17 09:02:52 ]

U mnie obciera ta plastikowa obudowa o kierownice.

u mnie obcierały bolce od przełącznika zespolonego

Cytat:
2006-10-17 09:01:18, pawkulaga pisze:
sorry fryszard że Cię męcze ale czy jest gdzieś opis jak ściągnąc kierownicę, czy nie ma z tym kłopotów, jak się za to zabrać? teraz znalazłem w wyszukiwarce jak ściągać kiere to może będe próbować [ wiadomość edytowana przez: pawkulaga dnia 2006-10-17 09:02:52 ]

W poradach powinna byc moja fotorelacja

dzieki Kielku znalazłem ją - jest super

aha a tak na przyszłość żeby było już rewelacyjnie to do takich niedostępnych miejsc jak śruby przy kierownicy, do zrobienia zdjęcia można pomóc sobie lusterkiem i wtedy ślicznie byłoby widoczne wszystko

[ wiadomość edytowana przez: pawkulaga dnia 2006-10-17 10:31:20 ]