Nie mogę odpalić silnika omega A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Omega A silnik 2.0 gaźnik, auto jeździ na gazie. Wczoraj zaczęły sie problemy z moim autem, otóż przy odpalaniu zimnego silnika auto zaskoczyło i po 2 sekundach zgasło stało sie tak ze 3-4 razypo kolei, po wciśnięciu pedału gazu mocniej silnik zaczął pracować, po przejechani 200 metrów silnik zgasł sam ale dało sie go znowu odpalić, po godzinnej jeździe samochód stał przez około pół godziny wyłączony czyli nie zdążył ostygnąć po tym czasie podczas uruchamiania problem jak wyżej. Dzisiaj odpaliłem zimny silnik bez problemu ucieszony że wszystko jest ok pojechałem po około 1 km silnik zgasł i za cholerę nie mogę go odpalić. Rozmawiałem z mechanikami i jeden mówi że parownik od gazu mi padł drugi mówi że to wina cewki. Dlatego piszę na forum może ktos miał podobny problem.

[ wiadomość edytowana przez: csdark dnia 2006-10-23 20:33:28 ]

Po tym nic nie znaczacym tytule watku, bedziesz mial 0 slownie zero odpowiedzi

Cytat:
Omega A silnik 2.0 gaźnik

taka kombinacja to w przyrodzie nie występuje

A co do reszty to może zacznij od sprawdzenia czy iskra jest.
Jeśli jest to cewka raczej w porządku.
A przewody, świece, kopułka są w porządku?
Kiedy ostatnio zmieniałeś?

Napisałem pojemność jaka jest w dowodzie rejestracyjnym, choć ktoś mi mówił że to raczej mniejszy silnik, nie chcę nikogo w błąd wprowadzać więc piszę dane z dowodu. Auto kupiłem miesiąc temu także narazie wymieniłem tylko olej w skrzyni i w moście,
Cytat:
A przewody, świece, kopułka są w porządku?
Kiedy ostatnio zmieniałeś?

jezeli to jest uszkodzone to objawy moą być takie jak opisałem?? Problem zaczął się wczoraj i samochod jeszcze jeździł, a dziś kaplica. Zacholowalem do mechanika może coś wymyśli ale nie chcę tez zeby zrobił mnie w balona, pieniędzy na naprawę nie żałuję ale tez nie lubie jak ktoś oszukuje. Niby wspominał coś o kopułce, powiedziałem że mozna odrazu powymieniac świece przewody itp. stwierdził ze nie ma sensu narazie bo nie wiadomo o co chodzi Interesuje mnie też czy to może być wina parownika, może oddać go do regeneracji ??

[ wiadomość edytowana przez: csdark dnia 2006-10-23 20:42:34 ]

odpowiedź jest prosta :
jeśli to parownik to przełącz na benzynę jeśli działa to uszkodzony jest parownik.
Tyle to chyba Sam powinieneś wiedzieć!!!!!
po objawach jakie opisałeś i jeśli na benzynie też nie będzie działało to stawiam na uszkodzony sterownik(komputer) silnika, który można tylko wymienić (tego raczej się nie naprawia)
takie są właśnie objawy jak opisałeś

Rzecz w tym że na benzynie od kiedy kupiłem (około 1 miesiąc) to jeszcze nie chodziło, ale koleś powiedział ze trzeba podłubać przy gazniku zeby odpalić na benzynie, z tego co się orientuje tam niema komputera (sam osobiście się na tym nie znam ale powiedział mi to mechanik). Teraz czytając te forum dochodzę do wniosku iż to był zakup do bani Trafił mi sie jakiś trefny pojazd

Ja omegi nie moglem odpalic i okazalo sie ze nie ma paliwa. Pojechalem na stacje, zatankowalem i pali

A grzebalem przy aucie dwa dni

co do danych auta ,to czemu nie piszesz który to rocznik ani Twoje posty ani Twój profil nic o tym nie mówią, a opisując swoje auto i usterkę te dane to podstawa
Jeśli masz gaźnik to motor jest 1,8
i teraz w zależności od modelu auta masz albo:
elektronicznie sterowany gaźnik albo
układ wtryskowy wielopunktowy L3 Jetronik lub Motronik

gaźnik może być 2EE lub 2E3
więc sprecyzuj dość dokładnie co masz potem możemy pogadać

Jest to rocznik 1990, wtrysku brak.

Problem naprawiony, okazało się że to wina kopułki