Dziwne zachowanie przy rozruchu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Problem mam następujący... kiedy rano odpalam to samochodu ma niskie obroty (okolo 700-800) i silnik nierowno pracuje (trzesie)... dopiero po chwili gdy sie torszke ogrzeje to obroty wchodza na 1000... tak samo strasznie kopci po odpaleniu, na taki szary kolor... jakie wogole powinny byc wolne obroty w 1.8TD bo ja nawet jak wskazowka temperatury dojdzie do polowy skali mam 1000 obr/min, a dopiero po okolo 10-15km schodzi na okolo 900... prosze o pomoc...

i jeszcze pytanko... ile kosztuja koncowki wtryskiwaczy??

[ wiadomość edytowana przez: sielak dnia 2006-10-17 13:04:22 ]

ja mam 1,8tdii jak mi tak kopcił jak tobie to wymieniłem wtryski nasze kosztowały250zl no ale wymieniałem 2 lata temu napewno się cos zmieniło ale nie kopci do tej pory robił to fachowiec

Cytat:
2006-10-17 19:14:33, andrzej53 pisze:
ja mam 1,8tdii jak mi tak kopcił jak tobie to wymieniłem wtryski nasze kosztowały250zl no ale wymieniałem 2 lata temu napewno się cos zmieniło ale nie kopci do tej pory robił to fachowiec

Andrzej sorry ze zwroce mala uwage ale nie ma takiego czegos jak TDII .Poprzedni wlasciciel dokleil za duzo literek chyba

Dlatego tak jest ponieważ Andrew ma dwa silniki w jednym autku. Jeden z przodu a drugi w bagażniku.

Cytat:
2006-10-17 19:35:29, Cichanos pisze:
Dlatego tak jest ponieważ Andrew ma dwa silniki w jednym autku. Jeden z przodu a drugi w bagażniku.