| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
FPioter HF MEMBER Hyundai Getz Active Warszawa | 2006-08-16 22:31:19 Witam!
Widzieliscie to ogloszenie na allegro? Dziwnie to "pachnie " na odległosc
Pozdrawiam RADIO Z H.GETZ |
HaGie HF MEMBER hyundai getz Lublin | 2006-08-17 00:08:45 z miesiac temu widzialem ta aukcje i watpie zeby to bylo radio do geja nawet dam sobie reke uciac ze to nie do geja radio ![]() |
MarcinB52 HF MEMBER Hyundai Getz Ruda Śląska | 2006-08-17 08:29:32 A mnie wydaje się że jest całkiem możliwe że one jest od Getza. Wizualnie wygląda na to że idealnie wpasowało by w środkową konsole. Nie wydaje mi się też aby jakieś inne auto miało przełączniki nawiewu takie same jak Getz. No ale w katalogach radio fabryczne wygląda rzeczywiście troszkę inaczej.
Czy są wogóle dostępne u nas gacki właśnie z radiami fabrycznymi??? Wydaje mi się że nie. Pozdrawiam |
FPioter HF MEMBER Hyundai Getz Active Warszawa | 2006-08-17 17:11:05 Ja rowniez uwazam, ze nie jest to radio z getza... zastanawiajace sa te wszystkie na szybko poucinane przewody rurki itp
/Moze radio robione w nocy , skoro nie wiadomo z jakiego auta pochodzi / |
zbyszkoz HF MEMBER Hyundai Getz Dąbrowa Górnicza | 2006-08-30 12:39:20 Moja propozycja zamiast takich eksperymentów to"
ARM 1110 lub: ARM 1106 R oba z MP3. Zawsze to Hyundai, a wiesz, co masz... Ja wybrałem AMR 1106R Co wy na to? Sprzet mam dostać w czasie do 5 dni..
[ wiadomość edytowana przez: zbyszkoz dnia 2006-08-30 12:40:31 ] |
MarcinB52 HF MEMBER Hyundai Getz Ruda Śląska | 2006-08-30 13:55:17 Hyundai:
samochody - TAK radia samochodowe - NIE oto moje skromne zdanie |
HaGie HF MEMBER hyundai getz Lublin | 2006-08-30 20:37:17
ja dostalem w prezencie od salonu to klik [ wiadomość edytowana przez: HaGie dnia 2006-08-30 20:38:01 ] |
Witek HF MEMBER Hyundai Atos 1.0 GL Ochotnica Górna/Kraków | 2006-08-30 22:04:09 Na pewno nie jest od Getza!!! |
zbyszkoz HF MEMBER Hyundai Getz Dąbrowa Górnicza | 2006-09-11 11:49:58 Założyłem Hyundai HE-CR946MPR z MP3
moje radio Odbiór jest super!!! Kiedyś miałem Panasonica i odbiór radia wcale nie był lepszy. Na UKF łapię nawet czeskie stacje. Teraz jeszcze chyba trzeba zmienić głośniki (moc wyjściowa 4 x 50W). Hoopla nawet ładnie się znalazła, bo brakło im tańszych radii, które zamówiłem, i dali mi to w dobrej cenie. W dzień pasuje stylistycznie i kolorem do Gacka. Ale najlepszy efekt jest wieczorem. Podświetlana na czerwono gałka, lekko czerwone klawisze kanałów i czarny wyświetlacz z białymi napisami. Jak wykombinuję, jak zrobić w nocy zdjęcie, to je postawię. |
FPioter HF MEMBER Hyundai Getz Active Warszawa | 2006-10-16 11:22:11 Witam!
Jesli chodzi o audio w gacku to polecam patent ktory uchroni przed potencjalnym złodziejem a jednoczesnie uwolni nas od wyjmowania ciezkiego radia na postoju
Wystarczy założyc wzmacniacz poprowadzić przewód z gniazdem jack, do którego można podłączyć kazde przenośne urządzenie audio
Koszty można zmniejszyć jeśli kupi się wzmacniacz do samodzielnego złożenia (ja taki mam) oparty na układzie philipsa. Podłączyłem go zamiast radia. Jako odtwarzacz używam zwykły przenośny odtwarzacz mp3 z radiem. Dzieki takiemu rozwiązaniu nie mam wogóle sprzetu audio w samochodzie, wzmacniaczyk jest schowany w bagażniku, a w kabinie jest tylko przewód do podłaczania mp3 I fajnie gra... i jest wygodnie bo audio które zabieram z auta jak wysiadam jest wielkości pudełka od zapałek
Polecam to rozwiązanie (koszt całkowity zestawu to ok 250 zł) Pozdrawiam |
FPioter HF MEMBER Hyundai Getz Active Warszawa | 2006-10-17 16:15:24
Witam! Jezdze z tym zestawikiem od miesiąca. Takie odtwarzacze mają to do siebie ze sie je obsługuje intuicyjnie i mają mało przycików. Ja się przyzwyczaiłem momentalnie i nie musze na niego patrzeć, żeby zmienić stacje lub wybrać folder z mp3. Odtwarzacze przenośne często ludzie noszą pod kurtką, albo w kieszeni i przecież nie muszą wyjmować ich przed nos, żeby coś tam przełączyć Po prostu kwestia przyzwyczajenia. Np. Do przełączania stacji jest jeden przycisk, zapisujesz w pamięci ulubione stacje i żeby przełączyć na inną wystarczy raz nacisnąć.
Oczywiście wolałbym radio normalne ale dawniej w jednym z wątków opisałem szkody jakie zrobił złodziej-amator, żeby wyjąć radio z mojego gacka. I tylko dlatego takie rozwiązanie z mp3 wykorzystałem (przypomnę koszt napraw po włamaniu 4500 zł i strata tylko atlasu samochodowego bo radia nie dał rady wyjąć i je poniszczył, zniszczył też drzwi - całe nowe wstawiałem, szybę zbił, zniszczył zamek, konsolę środkową itd...) To spowodowało, że musiałem zrezygnować z klasycznego radia. I w sumie nie narzekam, bo teraz widzę że to fajne i wygodne rozwiązanie - radio, kilka płyt nagranych i w drogę Ponieważ poruszam się głównie w mieście, to na postoju wypinam odtwarzacz i wkładam w kieszeń. i ani śladu audio w samochodzie.
Pozdrawiam |
Witek HF MEMBER Hyundai Atos 1.0 GL Ochotnica Górna/Kraków | 2006-10-17 20:04:11 Muszę przyznać, że pomysł mi się bardzo spodobał!! I chyba wkrótce zmienię mój kasetowy odtwarzacz na coś takiego: bezpiuecznie, schludnie, wygodnie gratuluje pomysłu ![]() |
zbyszkoz HF MEMBER Hyundai Getz Dąbrowa Górnicza | 2006-10-27 11:05:06 Transmiter FM kosztuje w Sellgross 34,04 zł.
Jeśli ktoś szuka - to chyba najtaniej... |