Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Villemo Siedlce | 2007-10-23 18:39:37 Niestety ale nie mam klimatyzacji. |
Egiptos TOYOTA DRIVER Corolla e11/ Volvo V70 Lasowice Wielkie | 2007-10-23 20:18:56 Płynu chłodzącego jest tyle ile trzeba?? Układ chłodzenia odpowietrzony?? |
Villemo Siedlce | 2007-10-23 20:35:19
Płyn jest, korek od naczynka wyrównawczego poluzowany - teoretycznie powinno być dobrze. Temperatura na wskaźniku dochodzi do połowy i stoi w miejscu. Zastanawiam się czy to może nie jest jakiś czujnik wentylatora ?? |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2007-10-25 23:53:43
Posprawdzaj mase z aku na bude i silnik,a takze powywijaj wiazkami zwlaszcza ta od czujnika do klatki z przekaznikami i bezpiecznikami.Jezeli jest gdzies brak kontaktu wiatrak sie wlaczy.Uklad dziala tak ze jak przerwiesz obwod pomioedzy czujnikiem a przekaznikiem to wiatrak ruszy ,ale moze tez czujnik dostawac przerwe.To wszystko latwo sprawdzic. |
murza ->Toyota Parking Only<- corolla rzeszów | 2007-10-26 08:43:00 Skoro wskaźnik temperatury pokazuje ok to nie ma sensu grzebać przy wentylatorze bo gdyby włączał się za często to spadałaby temperatura silnika co objawiałoby się spadkiem wskaźnika temperatury poniżej połowy. Jeżeli jest to jazda miejska np. w korkach albo na niskich biegach to myślę że za często się nie włącza, na trasie to kwestia dyskusji ale też zależna od terenu obrotw silnika, obciążenia itd.
Generalnie ja bym się tym nie przejmował. Istnieje jeszcze tylko jakieś niewielkie prawdopodobieństwo że chłodnica lub cały układ chłodzenia zanieczyszczony ale to raczej nie w aucie z '00 r. chyba że ktoś zalał układ jakimś płynem niewiadomego pochodzenia. |