| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-05-15 20:55:06 kombiak to 111, a ta ze ściętą du...ą to 112.
jak masz tam nowy punkt, to propaguj klub... |
mily_byd SYMPATYCZNY GOŚĆ FSM PF 126p '93 bydgoszcz | 2003-05-15 21:29:22
Widzę Góral, że mnie wyprzedziłeś z podaniem oznaczenia, ale ja po prostu przez dosyć długo pisałem swój post i jak zaczynałem to Twojego jeszcze nie było Aha, tytułem ciekawostki, te oznaczenia trzycyforwe: 110, 111, 112, 113, 114, 115, to jest wg nomenklatury europejskiej, bo wg fabrycznej poprzedza je jeszcze liczba 2 i numeracja wtedy ma cztery cyfry. No chyba, że model ma oznaczenie, rozpoczynające się na jeden, bo ostatnio dużo modeli będących w seryjce ma taką właśnie nomenklaturę, np. Caliny (od 1116 do 1120), Carat (110 Ps. Góral a dlaczego wyciszyłeś słowo "dupa"? Przecież to nie jest brzydkie słowo, dla mnie wręcz przeciwnie - bardzo ładne. Owszem słowa wulgarne też są i takie trzeba wyciszać, a nie słowa przyzwoite |
klaczyslaw łada 2107była teraz ... Dobrzany | 2003-05-16 11:53:48 Może jak dokończą salon i serwis to coś ruszy z Ładnymi w polsce!!! Szkoda tylko że jeszcze fabryka nie chce podnieść jakości aut!!!! |
mily_byd SYMPATYCZNY GOŚĆ FSM PF 126p '93 bydgoszcz | 2003-05-16 16:18:30
Jednak nie można popadać w skrajności, mówiąc, że już w ogóle najgorsze gówno i dno albo też w skrajności przeciwne - że jak się ma ładę, to się myśli, że nie wiadomo jaki super samochód się ma. |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-05-16 16:32:57
pozostawiłem dowolność interpretacji. każdy czytał jak chciał: dupą, dupką, dupeczką, dupencją... itd. |
klaczyslaw łada 2107była teraz ... Dobrzany | 2003-05-16 16:55:37 Pozostaje tylko czekać na lepsze czasy!!!! Może kiedyś LADA doczeka się dobrego zbytu!!!! Może nowe modele zdominują rynek!!! Kto wie!!! Poczekamy zobaczymy!!! |
mily_byd SYMPATYCZNY GOŚĆ FSM PF 126p '93 bydgoszcz | 2003-05-16 18:52:46 Tylko zanim one w ogóle wejdą do seryjki... O ile długo będą w prototypie, o tyle rynku niestety nie zdominują Góral, po prostu wychodzi więc na to, że najlepiej określać nadwozia samochodów nomenklaturą jaką znamy powszechnie (sedan, kombi, hatcback itd.), a niżeli tworzyć własne określenia Ale to już temat poboczny, sorki, że o czymś takim gadam, więc tą sprawę zakończmy |
Michal_Sedziszow Sędziszów | 2003-05-16 20:25:57 Jeszcze coś,pytałem o Łady 2,0,czy będą mieli w sprzedarzy,ale gość stwierdził że tylko na zamówienie bo cena była by zbyt duża i raczej by nie znależli klijenta na takie cacko. Nie określił jej konkretnie.
Co do upustów itp. też pytałem i gość powiedział że jak będzie dyrektor to się dagadam,ale jak narazie wszystko dopiero się rozkręca,nie ma serwisu i sklepu który też ma powstać z częściami. Chętnie przyjmą reklamę Naszego Klubu i możliwa jest też wizyta na następnym Zlocie jakiegoś przedstawiciela Resanus-a. |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-05-16 22:12:51 Stefan , w którym to miejscu???bo ja juz zjeździłem cały Jedrzejów a salonu nia znalazłem Paweł |
Michal_Sedziszow Sędziszów | 2003-05-17 16:06:58 Nie znalazłeś bo się nie zapytałeś Walisz 7-ką na Jędrzejów,przejeżdżasz koło BP,potem koło resteuracji Pod Bocianem,masz wiadukt ,a niedaleko za nim przystanek po lewej stronie,tam zwykle Policja stoi i za tym przystankiem skręcasz w lewo/to znak bodajrze na Skroniów lub Warzyn/.Jedziesz ze 2kilosy i masz pierwsze skrzyżowanie,na którym skręcasz w prawo i potem z 600m jedziesz i masz po lewej taki duży zakład związany z tytoniem a po prawej wypatrujesz firmy RESANUS. Nie pisze nic o Ładzie , tylko produkcja okien to tam,taki spory budynek. Albo- wjeżdżasz do Jędrzejowa i przed rondem masz takie małe skrzyżowanie. Po prawej jakiś Bank, parking,ale ty nie skręcasz w prawo na parking tylko w lewo/ na ul.Przypkowskiego,ulica prowadzi do dworca PKP/. Walisz prosto aż dojedziesz do końca ulicy gdzie masz do wyboru albo w lewo,albo w prawo,albo prosto na dworzec. Ty jedziesz w lewo kierując się na taki duży komin z nadajnikami GSM. Jedziesz prosto,po prawej masz znak na Skroniów i od tego znaku to może ze 200m po lewej stronie. |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-05-17 17:39:12 Dzięki Stefan ! ja szukałem zupelnie gdzie indziej...teraz juz tam na pewno zaglądnę Paweł |
Michal_Sedziszow Sędziszów | 2003-05-17 21:04:15 Tylko nie zdziw się Paweł jak zobaczysz te biedna Ładziany stojące na zimnym betonie.Wszystko dopiero jest w trakcie wykończenia więc nowe Łady nie są rozpieszczane. |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-05-17 21:55:34 Stefan ! LADA to auto , które nie musi byc rozpieszczane Przynajmniej ja tam swojej nie rozpieszczxam Paweł |
mily_byd SYMPATYCZNY GOŚĆ FSM PF 126p '93 bydgoszcz | 2003-05-17 22:48:22 A poza tym Michał, czy to tylko dealer łady swoje nowe samochody trzymie pod chmurką? W Bydzi widziałem nówki citroeny, albo u dealera skoda/audi/VW to samo. A citroen czy skoda to chyba muszą być bardziej rozpieszczane jak łada, nie? |