MotoNews.pl

Zarówki i lampy tyl.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Drobny problem z zarowkami tyl Otorzjest tam ich troche mianowicie na klapie 2 i od strony blotnika 3 Ale nie o to mi chodzi, zebym uwazal, ze za duzo czy cos Chodzi mi ot ze dzisiaj zajalem sie wymiana uszkodzonych zarowek i okazalo sie ze jednej nie mam. Chodzi o taka na klapie. Wzialem zdjalem oslone z drugiej strony i zobaczylem ze tam sa dwie takie same zarowki. Kupilem wiec jeszcze jedna. Podczas montarzu okazalo sie jednak ze z prawej strony na klapie sa otwory na zarowki roznej wielkosci !!! i oczywiscie ta kupiona nie pasuje !!! Czy to mozliwe, ze z lewej strony sa 2 takie same zarowki a z prawej jedna taka jak z lewej a druga duzo mniejsza ? Pozatym jeszcze jeden problem okazalo sie ze od strony nadkola w lampie sa 3 zarowki jedna od migacza a dwie od stopu, i swiatel i teraz dylemat , gdy wciskam hamulec z lewej pala sie 2 zarowki a z prawej 1, ale jak wlacze swiatla pala sie wszystkie. Dodatkowo pojawil mi sie komunikat "bremslicht" (swiatla stopu ?). Dodam, ze jesli chodzi o otwory na zarowki na klapie to przy uzyciu pilnika i brzeszczota maly otwor z lewej strony dostosowalem do norm unijnych tzn. zrobilem taki sam jak z prawej strony i zalozylem taka sama zarowke Moze ktos wie dokladnie jakie powinny z tylu byc zarowki ? I o co tu wogole chodzi ?

Pozdrawiam

Cytat:
2005-09-02 16:20:47, Gudzy pisze:
...teraz dylemat , gdy wciskam hamulec z lewej pala sie 2 zarowki a z prawej 1, ale jak wlacze swiatla pala sie wszystkie. Dodatkowo pojawil mi sie komunikat "bremslicht" (swiatla stopu ?). ...

Nie pamiętam dokładnie, ale może to mieć związek z odwrotnym założeniem żarówki z dwoma włóknami - gdy 21W jest podłączone pod mijania / postojowe.

Chyba.

u mnie jest tak ze mam w lewej lampie na samym dole ze stopem zarowke przeciwmgielna . w pawej mam sam stop. kiedys kuopilem osramy na stacji nie pasowala zadna. jedzilem za org. po wieli sklpeach w koncu jakich pseudo mechanik mial takie dwie co pasowaly do oprawek i kupilem je za 2 pln . teraz mam ok . ale jak dawalem te patenty dziwne to tez mialem breaklight .... . wiec zaloz dwowoknowa do lewej lampy a do prawej moze byc dwuwoknowa lub jedno woknowa ale tak aby ci idelanie pasowaly otwory w mocowaniu zarowki.

Ok juz doszedlem o co chodzi oczywiscie od strony blotnika te wieksze udolu powinny byc dwuwloknowe !!! A co do przeciwmgielnej na klapie z lewej strony to reczne powiekszenie obsady sie sprawdzilo. Dzieki maestro_PL za wskazowki.

Witam Wszystkich
Mam takie pytanko - Czy zarówki od wstecznego poiwnny byc po obu stronach czy tylko od strony kierowcy ? bo nie wiem czemu, wymienilem zarówke i dalej nie mam wstecznego - świtała - nie wiem co moze byc przyczyna, bo wczesniej mialem...
Pozdrawiam

Cytat:
2006-11-01 19:54:57, Szeszel pisze:
Witam Wszystkich Mam takie pytanko - Czy zarówki od wstecznego poiwnny byc po obu stronach czy tylko od strony kierowcy ? bo nie wiem czemu, wymienilem zarówke i dalej nie mam wstecznego - świtała - nie wiem co moze byc przyczyna, bo wczesniej mialem... Pozdrawiam

Słabo szukasz TUTAJ

Dziekuje ZBYNIO