Lampy MkV - jeździ ktoś na DEPO lub innych zamiennikach?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam zapytanie odnośnie reflektorów firmy DEPO.
Moje się wysłużyły i muszę kupić jakieś nowe - stare oryginały mnie nie interesują, a BOSCH - cena jaka jest każdy wie...

Jak świecą, czy nie sprawiają problemów... ogólnie chodzi mi o opinię.

Może byście co innego polecili?

Depo? hmm, nie bardzo wim z czym to sie je, ale dobrymi zamiennikami sa np, Valeo, maja jakas tam licence Forda, ze sa zgodne z oryginałem, tylko nie maja jego znaczka (wyszytane z Dziennika) Ja mam w swoim MK VII Valeo i te moge polecic, a Depo niestety nie wiem

ja mam ARTEB za 80pln i nie narzekam.

Cytat:
2006-10-17 23:55:37, dj_jim pisze:
Depo? hmm, nie bardzo wim z czym to sie je, ale dobrymi zamiennikami sa np, Valeo, maja jakas tam licence Forda, ze sa zgodne z oryginałem, tylko nie maja jego znaczka (wyszytane z Dziennika) Ja mam w swoim MK VII Valeo i te moge polecic, a Depo niestety nie wiem

niewiem jak w starszych modelach ale w mk7 fabrycznie były montowane valeo.

hmmm

z tego co sie dowiadywalem w poznaniu w sklepie HELLI to ponoc DEPO produkuje lampy dla nich czy cius

a co do swiecenia nawet nie najgorzej znacznie lepiej od wysluzonych orginalow a w sumie ciagle jezdze na tzw krotkich zadko kiedy wlaczam dlugie

a cena od
80zl - (inter-gars ul sw.wincentego )
120zl - HELLA ul, głowna

tylko cio w jednej lampie mialem problem z wyjeciem tego czegos od podnoszenia swiatel tzn chodzi mi o ten dynks co go wujmuesz i wkladasz pozniej silniczek od podnoszenia swiatel

dzięki gigi24 jeszcze z ulicami

mk VI, tez mam veleo

Po stłuczce musiałem wymienić oby dwa na raz

... a, że nie miałem kasy więc kupiłem jakieś włoskie, nowe po 110 za jeden, oczywiście bez silniczków itd ale kompletne.

Jakość oceniam na 5 z -, minus za to, że zamiast szkła jest plastyk i nie wiem ile to bedzie służyć.

Reszta to kwestia tego ile zamierzasz jezdzic swoją bryką, ja się nastawiam na ok. 2-3 lata, więc pakowanie kasy w super lampy mija się z celem, tym bardziej, że te naprawde zaje...scie swiecą, dają mocny, ostry snop światła na zwykłych żarówkach 55.

Jak bedziesz zainteresowany to podam ci producenta.

Mialem jeden DEPO i swiecil duzo,duzo lepiej od drugiego oryginalu (ale ten juz mial troche latek )

art 13 jestem zainteresowany...

zamówiłem abakusa u slawasa1

najlepiej dać zarobić swojemu

jak wroce z pracy do domu to podam dokladna nazwe

No właśnie ja także mam z firmy DEPO -znalazłem papiórki, tylko teraz nie dam głowy czy to jest włoska firma czy jakaś inna, bo z reflektorami kupiłem całą mase innych rzeczy.

Generalnie moja opinia o nich jest taka:

1. Świecą lepiej niż moje stare, oryginalne szklane

2. Są tanie a to ważne

3. Jeśli masz silniczki czyli el. reg. świateł to musisz troszke się namęczyć aby wcisnąć te dingsy czyli kulkowe koncówki z silniczków w te plastyki przeznaczone do ich osadzenia, ja użyłem przy drugim reflektorze jakiegoś sposobu i trzeba to robić delikatnie.

Najlepiej posmarowac troche czymś i można też sprubować troche te plastyki rozgiąć, jeden wszedł bez problemu, z drugim mialełem małe problemy -poradzisz sobie tylko nic na siłe i nie rozklejaj przypadkiem uszczelnionej obudowy reflektora.

i tyle

dzięki pozdrawiam