Co do U 520 na magnes

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mozliwe że temat już byl ale mam problemy z szukaniem. Co byście polecili do U 520 na ganes w granicach 1-1,3 m. W dobrej cenie.
Czy hustler będzie dobry czy jest coś w podobnej cenie lepszego

w cenie hustlera lepszych nie znajdziesz, Mam Hustlera i jet ok z Unidenem 520

Jeśli trzymasz autko w garażu to spoko. U mojego kolegi Hustler nie wytrzymał zimy. Pękł plastik otaczający cewkę i do środka dostała się woda. Nadmieniam iż nikt nie rzucał antenką tak jak wmawiał nam sprzedawca. Na noc była chowana do bagażnika. Naprawa kosztowała 20 PLN. Ale poza tym antenka jak za te pieniądze przyzwoita. Pozdrawiam.

Cytat:
2006-10-22 18:45:15, oktavian pisze:
Jeśli trzymasz autko w garażu to spoko. U mojego kolegi Hustler nie wytrzymał zimy. Pękł plastik otaczający cewkę i do środka dostała się woda. Nadmieniam iż nikt nie rzucał antenką tak jak wmawiał nam sprzedawca. Na noc była chowana do bagażnika. Naprawa kosztowała 20 PLN. Ale poza tym antenka jak za te pieniądze przyzwoita. Pozdrawiam.

kolego bo anteny przed zima sie rozbiera i konserwuje !!!

Magnesowki tez trzeba zakonserwowac - pod pojeciem konserwacja rozumiem serwanie foli pod magnesem (niestety to jednorazowka) i zasmarowanie wszystkiego w środku tzn połaczen kablowych i cewki wazelina techniczna albo przynajmniej gestym olejem samochodowym

wilgos i sol na polskich drogach potrafia wszystko "zjesc"

73!

Cytat:
2006-10-22 18:45:15, oktavian pisze:

kolego bo anteny przed zima sie rozbiera i konserwuje !!!

Magnesowki tez trzeba zakonserwowac - pod pojeciem konserwacja rozumiem serwanie foli pod magnesem (niestety to jednorazowka) i zasmarowanie wszystkiego w środku tzn połaczen kablowych i cewki wazelina techniczna albo przynajmniej gestym olejem samochodowym

wilgos i sol na polskich drogach potrafia wszystko "zjesc"

73!

Cytat:
2006-10-22 20:07:30, arek137 pisze:
kolego bo anteny przed zima sie rozbiera i konserwuje !!! Magnesowki tez trzeba zakonserwowac - pod pojeciem konserwacja rozumiem serwanie foli pod magnesem (niestety to jednorazowka) i zasmarowanie wszystkiego w środku tzn połaczen kablowych i cewki wazelina techniczna albo przynajmniej gestym olejem samochodowym wilgos i sol na polskich drogach potrafia wszystko "zjesc" 73!

A nie lepiej wpuścić trochę smaru penetrującego przez otwór którym wychodzi kabel - jest tam trochę luzu ja mam ten smar wraz z sondą do trudno dostępnych miejsc

Szkoda zdzierać tej naklejki fabrycznej bo magnes zacznie rysować lakier. Już to robi jak między podstawę anteny a lakier dostanią się drobinki piasku.
Co myślisz o tym sposobie konserwacji anteny