MotoNews.pl
12Pytanie o koszty (163244/45) - PT

Pytanie o koszty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam pare rzeczy do zrobienia w moim essim. Chcialbym aby ktos podal cene (zebym pozniej szoku przy placeniu nie doznal) jaka bede musial zaplacic.
A wiec do zrobienia jest:
1. osłona półosi
2. osłona przekładni
3. sworzeń
4. klakson (jak sie nie uda naprawic to nowy)
5. zamek (jak sie nie uda naprawic to nowe)
Dzieka za odpowiedz.

Pozdrawiam

Cytat:
2006-10-23 08:14:15, VeGeTa pisze:
A wiec do zrobienia jest:
1. osłona półosi
2. osłona przekładni
3. sworzeń
4. klakson (jak sie nie uda naprawic to nowy)
5. zamek (jak sie nie uda naprawic to nowe) Dzieka za odpowiedz. Pozdrawiam

1. jak masz kanał to dasz rady to zrobić sam - ja np. więcej niż 50zł bym nie dał

2. jw tylko czemu chcesz wymieniac, jest porwana czy cieknie przez nią olej??

3. no tak max to 100zł , bo trzeba wachacz wyjąć i zerwać nity, chyba że miałes wczesniej zmieniany i jest na śruby to powinno byc taniej
5. zamek jak jakiś spray nie pomoze to wymiana na nowy

Witam
ad 1. Gumową osłonę półosi+ smar + opaski (cały zestaw naprawczy) kupiłem w sklepie za ok. 20zł i sam wymieniłem bez kanału. Ktoś to opisał w dziale porady
ad. czy chodzi o sworzeń w wahaczu? ja kupiłem coś koło 30zł. Wahacz w imadło i rozwiercasz nity (wcześniesz Boschem naciąłem łby nitów), potem nowy sworzeń przykręcasz śrubami które są w zestawie. Robiłem bez kanału. Oczywiście konieczne ustawienie zbierzności.
ad. 4 Klakson w sklepie kupiłem za 25zł. Odkręcenie jednej śruby to nie problem. W MK VII w przednim nadkolu po stronie pasażera.
ad 5 . Powiedz dokładnie o co chodzi. Mnie jak się włamywali to kupiłem wkładkę zamka w ASO za 200zl + poskładanie worka części "pod kluczyk" dodatkowe 50zl