MotoNews.pl

Pyrkotanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kto wie co oznacza takie pyrkotanie przy przekręceniu kluczyka w MKVII 1,8td. Trwa to może 3sek.

moze nagrzewaja sie świece zarowe?

Cytat:
2006-10-19 23:35:36, arekturbo pisze:
moze nagrzewaja sie świece zarowe?

ale nie przejmuj sie tak ma być

... a to czasem nie ustawiają się wtedy światła ?? Co ma "purkać" przy podgrzewaniu, to nie czajnik że słychać gotującą wodę . Z tego co zaobserwowałem to światła się wtedy ustawiają.

Pozdrawiam.

Cytat:
2006-10-20 12:03:05, OskaRGD pisze:
... a to czasem nie ustawiają się wtedy światła ?? Co ma "purkać" przy podgrzewaniu, to nie czajnik że słychać gotującą wodę . Z tego co zaobserwowałem to światła się wtedy ustawiają. Pozdrawiam.

Hmmm... myslalem, ze przy starcie ustawiaja sie jedynie ksenony z ukladem poziomujacym.
Czy zarnikowe w MKVII tez sie poziomuja przy starcie?

Tak, ustawiają się. Stań w nocy w miarę blisko przy jakiejś ścianie wtedy będzie dobrze widać, ja to zauważyłem przez przypadek kiedyś jak światełka się podnoszą.

Pozdrawiam.

Cytat:
2006-10-20 12:10:47, OskaRGD pisze:
Tak, ustawiają się. Stań w nocy w miarę blisko przy jakiejś ścianie wtedy będzie dobrze widać, ja to zauważyłem przez przypadek kiedyś jak światełka się podnoszą. Pozdrawiam.

U mnie podnosza sie tylko wtedy, gdy pokrece regulatorem.
Ale nie mam MKVII.

U mnie się podnoszą jak tylko włącze zapłon i opadają jak wyłącze - w sumie to nie wiem po co , bardziej logicznym rozwiązaniem było by chyba, gdyby się ruszały tylko po pokręceniu regulatorem, ale tak widocznie wymyślili .

Pozdrawiam.

Cytat:
2006-10-20 12:31:36, OskaRGD pisze:
U mnie się podnoszą jak tylko włącze zapłon i opadają jak wyłącze - w sumie to nie wiem po co , bardziej logicznym rozwiązaniem było by chyba, gdyby się ruszały tylko po pokręceniu regulatorem, ale tak widocznie wymyślili . Pozdrawiam.

Normalnie jakas magia w tych MK7
Mialem 3 auta z elektryczna regulacja swiatel i w zadnym z nich swiatla nie ustawialy sie po wlaczeniu silnika.

BTW, mialem tez jedno auto z ukladem nieelektrycznym i to w ogole nie dzialalo

Cytat:
2006-10-20 12:36:58, Xeper pisze:
Normalnie jakas magia w tych MK7 [...]

... bo Ess to magiczny samochód