Antena do astry. co radzicie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. chce kupic antene do mojej astry I hatchback. najpierw chcialem magnes ale coraz bardziej jestem za mocowaniem na stale. czy jest jakas mozliwosc zamontowania tego do klapy bagaznika bez wiercenia dziur? no i jaką antenke polecacie tak do 180zl. pzdr

Uchwyt klapowy jestes w stanie zainstalowac lecz lepszym rozwiazaniem bedzie juz magnes, a najlepiej dziura w dachu. Antenka bedzie kazda dobra powyzej powiedzmy 1m , lecz musisz sie zdeklarowac gdzie bedziesz bardziej pojazdu uzywal , czy w miescie , czy na trasie ?

dziura odpada. cb bede uzywal i w miescie i na trasie. a co do tej antentki to co sadzisz o hustlerze? jesli nie on to doradz mi jakas antenke do 180zl i tak do 120cm.

Hustler dosc dobry lecz doloz troszke i kup sobie moze Sirio ML-145 gdzies w cenie 150zl

http://www.cb-radio.info.pl/?p=productsMore&iProduct=52

wiem ze anteny z serii ml-145 sa dobre tylko jak dla mnie to troche za dlugie. chcialbym antene metrowa, ewentualnie 110-120cm. naprawde nie ma nic dobrego w tym przedziale dlugosci?

Wszystkie sa dobre, ale trzeba je dobrze zamontowac a nie isc na kompromis.

ja mam hustlera 100cm na astrze F caravan i jestem zadowolony. Jeżeli miałbym zmieniać to na dłuższą. Długim można więcej

mozesz zawsze kupic antenke i osobno magnes.
Dobra antenka bedzie np. Alan Pc-4 lub Sirio Carbonium

hmm czytam te wszystkie posty i im wiecej czytam tym mniej wiem. tyle jest tematow o antenach ale zaden nie odpowiada mi jasno jakie rozwiazanie bedzie najlepsze. sam juz nie wiem co zrobic, co kupic? poprostu niechce wydac 150 czy 200 zl i byc nie zadowolonym z zakupu. bylem w dwoch serwisach cb i w kazdym mowili mi cos innego na temat tych samych anten. Prosze podajcie mi konkretne modele anten wg Was najlepszych i na magnes i mocowane na stale. jesli model radia cos znaczy przy wyborze anteny to jest to Cobra 25 WX NW ST. aha i tak jak pisalem wczesniej niechcialbym zeby antena byla dluzsza niz 100-120cm (na magnes) i do 140-150 cm montowana na stale. dzieki za pomoc. p.s. ale sie rozpisalem...

Na stale to polecam Presidenta Indiane - 125 cm dlugosci - Najlepsza antena Presidenta jesli chodzi relacje cena - dlugosc - zasieg.
Na magnes z krotkich polecam Hustlera lub dluzszego Sirio ML 145

a czy jest mozliwosc zamocowania tej Indiany na magnes? i z jakim efektem? a jaka jest roznica miedzy hustlerem i wilsonem?

Kazda antenke da sie zamocowac na magnes , a czy lepiej bedzie smigac od np. hustlera to ci niepowiem gdyz niemialem stycznasci z nia choc wydaje mi sie, ze powinna.

Cytat:
2006-11-19 22:31:44, krysiu1986 pisze:
a czy jest mozliwosc zamocowania tej Indiany na magnes? i z jakim efektem? a jaka jest roznica miedzy hustlerem i wilsonem?

Jest możliwość montażu Indjany w magnesie,ale ja nie polecam.To jest antena bezcewkowa (helikalna ) i ona lubi stały montaż. Efeky na magnesie będzie gorszy niż dziurka. Róznica między Hustlerem a Wilsonem jest kolosalna. Chodzi oczywiście o jakość wykonania i żywotność. Jak ktoś rozbierał kiedy Hustlera to wie o czym pisze.Lipna cewka przyklejona taśmą izolacyjną. Dla mnie to badziew. Wilson,perfekcyjne wykonanie ,duża żywotność i piękne osiągi. Z tych trzech polecam Indiane mocowaną na stałe. Z tak zamocowanej anteny będziesz naprawdę zadowolony. Wygląd i osiągi.