Tłumik z 2 rurami do 1.8?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie pytanko, chciał bym sobie założyć tłumik z 2 rurami, zwykły żaden tam "sportowy" taki jak jest np. w 325. Ja mam 318is i tam w tłumik wchodzi 1 rura dlatego tłumik z bmw 325 nie podejdzie bo ma wejście na 2 rury, i tu moje pytanie, czy można kupić jakiś zamiennik (bo nie mowie o oryginale za 1200zł) tylko jakiś zwykły tłumik do bmw 318is (e36) który ma 1 rure wejściową i 2 rury końcowe???

Ja w swojej E30 tez mialem jedno wyjscie a tlumik mial dwa wyjscia wiec tlumikowiec zainstalowal mi taka przejsciowke z jednej rury na dwie, kawalek rury w ksztalcie procy i wszystko bylo ok.

Ale po co? Jak tylko chodzi o wygląd to po prostu zmień tłumik końcowy!

Aldik właśnie o to mi chodzi, tylko o wygląd, żeby były 2 rury. Chciał bym zmienić sam tłumik końcowy, ale wiem że tłumik od 2.5l nie podejdzie, przynajmniej bez przeróbek, i zastanawiałem się czy nie ma jakiś zamienników do 318is z 2 rurami

Cytat:
2005-03-27 08:31:56, daz pisze:
Aldik właśnie o to mi chodzi, tylko o wygląd, żeby były 2 rury. Chciał bym zmienić sam tłumik końcowy, ale wiem że tłumik od 2.5l nie podejdzie, przynajmniej bez przeróbek, i zastanawiałem się czy nie ma jakiś zamienników do 318is z 2 rurami

sa http://www.ulter.com.pl/

http://www.malon.pl/

Tolo ale tak jak już pisałem nie chce "sportowych" tłumików. To ma być zwykły tłumik, nie chce żeby mi ryczał, już mi coś takiego przeszło

Witam
Pamiętaj żeby średnica wejściowa rury tłumika końcowego była taka sama jak reszta układu( bo napewno w 2.5 jest wieksza) wydaje mi sie ze bedziesz musiał uzyc tłumika uniwersalnego "niby sportowego" ale takie też są ciche lub poprostu ktoś ci zrobi na zamówienie.
Pozdrawiam

Już wiem o co chodzi ale nie mam pojęcia jak to jest z tymi tłumikami w 3ce

Witam,mam podobny problem.czy do mojej E-34 520i touring podejdzie tłumik z podwójnymi końcówkami z 525i ...?

Zadzwoń do kolesi z Krzeszowic nr 012 285 18 76 (zgubiłem ich adres www). Zrobią Ci cichy cywilny tłumik jaki chcesz, nawet z 3 rurami. Bardzo tanio!
Pozdr.

Dzięki