Omega B X20XEV Sypie bledami

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie odebralem autko od mechaniora i zaczelo sypac bledami. Jak juz ogarnalem jak odczytywac kody (troche trwalo) doliczyle sie ze chodzi o kody:
0130 Heated Exhaust Gas Oxygen (HEGO) sensor (wywalilo kod 10-1-3-10)
0325 Knock sensor (kod 10-3-2-5)
pozniej jeszcze raz powatarzal 10-1-3-10 jako trzeci kod i pozniej juz w kólko te trzy kody.
I teraz pytanie co te kody oznaczaja bo niemoge tego ogarnac.

Dobra znalazlem. Naszukalem sie i wpadlem na genialny pomysl i znalazlem.
1. Sonda lambda
2. Czujnik spalania stukowego
A w miedzyczasie pojawily sie nowe klopoty. Wentylator zalacza sie dopiero gdy wskazowka juz jest na max i zapala sie kontrolka ze silnik jest za goracy. Powiedziano mi w serwisie ze moze to byc przelacznik dwubiegowy ktory nie zalacza pierwszego biegu.
I jeszcze jedno. Czy mozna zdjac obudowe lusterka (ta malowana w kolor) bez wyjmowania szkla lustra

[ wiadomość edytowana przez: matadorRS dnia 2006-09-13 09:25:52 ]

u mnie przy bledzie 0130 wyszlo ze przeplywomierz do wymiany a przy okazji kontrolka silnika sie palila ale po zalozeniu nowego GM juz jest ok myka ladnie silnik rowniej pracuje.

U nie wyszlo ze Sonda padnieta
Pojechalem na TECHA podpialem i wyszlo ze nie pracuje. Zreszta juz wczesniej zaczynala szwankowac bo nagle autku brakowalo mocy i pojawial sie wtedy CHECK

0130 Heated Exhaust Gas Oxygen (HEGO) sensor (wywalilo kod 10-1-3-10) to u mnie wyszlo ze przeplywomierz powietrza jest walniety a dodatkowap palila sie kontrolka silnika...tam mi wyszlo metoda na spinacz ui na techu..

Rozumiem ze Twierdzisz ze Heated Exhaust Gas Oxygen (HEGO) sensor to jest przeplywomierz powietrza?? Dziwne bo w tlumaczeniach kodow bledow wychodzi ewidentnie ze to Sonda Lambda?? Bo niewiem o co Ci chodzi.

Cytat:
2006-10-20 17:10:41, siemi1 pisze:
0130 Heated Exhaust Gas Oxygen (HEGO) sensor (wywalilo kod 10-1-3-10) to u mnie wyszlo ze przeplywomierz powietrza jest walniety a dodatkowap palila sie kontrolka silnika...tam mi wyszlo metoda na spinacz ui na techu..

przecież to sonda lambada a nie żaden przepływomierz